Her er årets nye politibetjenter

Torsdag ble årets avgangskull ved Politihøgskolen hedret med musikk, taler og overlevering av vitnemål i Oslo rådhus.

Publisert Sist oppdatert

Rådhuset var fyllt til randen med studenter, deres familie, og representanter fra både regjering, Politidirektoratet og Politiets Fellesforbund - for å nevne noen.

Justisminister Grete Faremo holdt sin første tale til studentene, og understreket viktigheten for studentene å vise seg folkets tillit verdig.

- Dere vil være viktige rollemodeller, både i arbeid og i privatlivet. Mitt håp er at dere kan bruke deres nyvunnede kunnskap til beste for politiet, og at dere kan være med på å utvikle etaten videre, sa hun til forsamlingen.

- Vi trenger alle

Også politidirektør Øystein Mæland trakk fram viktigheten av at befolkningen har tillit til politiet.

Samtidig understreket han kompleksiteten i yrket de nyutdannede nå skal gå inn i.

- Politiet skal ha styrke til å møte dem som truer samfunnets sikkerhet, men politiet skal også romme en mykere side i møtet med de små hverdagshendelsene, sa Mæland, som avsluttet:

- Vi trenger hver og en av dere for å løse oppgavene som ligger foran oss!

Fikk vitnemål

Oslo rådhus var fyllt til randen under en verdig avslutningsseremoni, hvor hver enkelt student fikk overlevert vitnemålet fra Politihøgskolens rektor Håkon Skulstad.

Klassevis ble deretter studentene applaudert opp på galleriet som omkranser rådhussalen, før de tradisjonen tro avsluttet med å kaste luene sine til værs - til stor applaus fra de frammøtte.

Nå gjenstår det å se om alle de nyutdannete får seg jobb i etaten til høsten.

Powered by Labrador CMS