Renholderne Svein Ove Selebø, Britt Salamonsen, Zulfi Saliu og Lynh Le Quang har siden 1. november jobbet for Politiets Fellestjenester. De byttet arbeidsgiver etter mange år i Oslo poiltidistrikt, men arbeidsstedet er fortsatt det samme: Politihuset på Grønland.

– Det er viktig for oss renholdere å være kjent med folk der vi jobber

Renholderne i Oslo-politiet byttet arbeidsgiver i november. De mener tilknytning og fast arbeidssted er viktig både for dem selv og de andre ansatte.

Publisert Sist oppdatert

I går ble de siste ansatte i eiendomstjenestene i Oslo politidistrikt overført til Politiets Fellestjenester (PFT). Nå har totalt 43 ansatte fra Oslo politidistrikt fått ny arbeidgiver i PFT, og totalt kan det bli resultatet for over 300 ansatte i Politi-Norge.

– Stort sett gjør vi det samme på jobben og vi er på samme sted. Det er bra, sier Britt Salamonsen.

Sammen med Svein Ove Selebø, Zulfi Saliu og Lynh Le Quang og 26 andre ansatte, 30 renholdere og kantinemedarbeidere totalt, ble hun overført til PFT 1. november.

– Den største forskjellen er at vi bare har fått en t-skjorte så langt. I de gamle uniformene fikk vi to bukser og fem t-skjorter. Men det ordner seg nok snart, smiler hun.

Viktig med samme rutiner

De fire renholderne forteller at de var litt usikre på hvordan det ville bli å bytte arbeidsgiver, men at de har blitt lovet at ting skulle være så likt som i før som mulig.

– Rutinene våre blir trolig de samme, men vi vet ikke helt før det har gått en stund. Men poenget er at vi som ansatte ikke skal bli særlig berørt. Vi har stort sett samme arbeidskontrakter, der bare navnet på arbeidsgiveren er endret, forteller Saliu.

Han forklarer at de har hatt kontakt med fagforeningene underveis.

– Heldigvis er vi alle fagorganisert og vi har hatt kontakt med NTL og Politiets Fellesforbund, de to stedene vi er organisert, underveis. Og vi har hatt møter med ledelsen. Men det var en del spenning knyttet til det for oss renholdere. De store endringene i politiet skjer jo på nivåene over oss, sier Saliu.

– Det var ikke alt som var så lett å få informasjon om. Det blir jo en del svevende, sier Salamonsen.

Velkommen i damegarderoben

På politihuset på Grønland jobber 18 ansatte med renhold. I tillegg kommer noen på Sentrum politistasjon. Tross at de nå skal over til en sentral arbeidsgiver, mener de fire at tilstedeværelse på ett bestemt sted er viktig.

– Det er viktig for renholdere å bli kjent med folk der vi jobber, sier Selebø.

– Jeg har jobbet i tredje etasje i ti år. Da blir man kjent med de andre. Jeg har jo vært innom andre etasjer og da hilser man jo på folk, men man får liksom sin etasje, sier Salamonsen.

– Derfor er det viktig med egne renholdere på arbeidsplassen. Vi er tryggere på de vi jobber med, og de andre som jobber på politistasjonen blir også trygge på oss, sier Saliu.

Han har tidligere jobbet hos renholdsgiganten ISS og rengjorde da på ulike steder i ulike politidistrikter. Da opplevde han at det ble byttet på renholdere, og at de ansatte i politidistriktene lurte på hvem som jobbet der og om de hadde jobbet i distriktet før.

Selebø mener det gjør det lettere å planlegge arbeidet når man vet godt hvem man jobber med og hos.

– Det er alfa omega å være på godfot med de andre politiansatte. Det er en del av det som er givende, sier han.

– Det er givende når du kan gi kvaliteten du skal og få folk til å føle seg trygge. Jeg har ansvar for å vaske garderobene, og til og med i damegarderoben er de trygge på at jeg gjør jobben jeg skal, smiler Saliu.

LES OGSÅ: Etter 37 år i Oslo politidistrikt får John ny arbeidsgiver.

Svein Ove Selebø, Britt Salamonsen og Saliu Zulfi og Quang Lynh Le trives i jobben som renholdere på politihuset på Grønland. – Å bli kjent med de man jobber med er givende, sier Selebø.
Powered by Labrador CMS