Drømmer du om første skoledag på PHS? Da må du ha bestått kravene først.

Bestod du opptaksprøven i fjor? Da kan du slappe av i år!

Politihøgskolen endrer på opptaket.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av stort antall søkere og behov for å spare både tid og penger på opptaket, endrer Politihøgskolen (PHS) deler av opptaksregimet i år.

Et av tiltakene er at søkere som bestod opptaksprøve i 2015, slipper å ta opptaksprøven på nytt i år, opplyser PHS på sine nettsider.

Dette gjelder søkere som bestod PC-test, fysiske tester og egnethetsvurdering i 2015, men som ikke fikk plass eller tok plassen sin på PHS forrige skoleår. PHS presiserer imidlertid at søkerne skal søke som normalt.

– Bør vurdere om de skal søke på nytt

PHS skriver også at dersom du har for få konkurransepoeng og ikke har forbedret dem siden i fjor, så bør du også vurdere om det er hensiktsmessig å søke i år.

Med andre ord: Har du ikke forbedret karakterene dine, er det trolig ikke noe poeng i å søke PHS i år. Poenggrensen blir nemlig etter alt å dømme ikke lavere.

Utover dette kutter PHS i år Tromsø som opptakssted. Skal du på opptak må du til Oslo, Kristiansand, Bergen eller Trondheim. Disse stedene vil også bli vurdert før neste års opptak.

Politihøgskolen justerer også synskravet for opptak. I år vil søkere som med hjelp av linser dekker kravet for førerkort klasse D, dekke kravet til synsstyrke.

– Vi ønsker flest mulig og best mulig kvalifiserte søkere. Og da vil vi gjerne informere om endringene nå, og også signalisere noe om realisme og forventninger til opptaket, hvor det er stor konkurranse om plassene, sier seksjonsleder Ann-Lisbeth Framaas på PHS.

Powered by Labrador CMS