Høyre vil ha ny søknadsfrist

- Og flere søkere til Politihøgskolen

Publisert Sist oppdatert

Høyre mener Politihøgskolen går glipp av mange kvalifiserte søkere fordi opptaket til politiutdanning ikke er en del av ordningen med samordnet opptak.

Dagens søknadsfrist før jul faller mellom to stoler, og utdanningen får ikke nødvendig oppmerksomhet hos ungdom som velger høyere utdanning med søknadsfrist 1.april.

Publikums tillit til politiet er avhengig av at det stilles strenge krav til de som skal være lovens håndhevere, ifølge Høyre. Det er i dag stor mangel på kvalifisert politiutdannet personell, samtidig som stadig flere dyktige medarbeidere i politiet forsvinner fra etaten til andre jobber i privat sektor. Videre er det tverrpolitisk enighet om at den norske politistyrken bør økes, og at opptakene til politiutdanningen må trappes videre opp, mener Høyre.

Det er derfor dramatisk at søknadstallene til Politihøgskolen har gått kraftig nedover de siste årene. I år 2000 var det nærmere 10 søkere per plass, mens det for 2008 kun er ca 4 søkere per plass, mener Høyre.

- Dette betyr at det er mye lettere å komme inn på Politihøgskolen og får selvsagt også betydning for kvaliteten på søkerne, sier Elisabeth Aspaker.

Utviklingen er svært bekymringsfull og vi mener det er nødvendig at Politihøgskolen får ny felles søknadsfrist i april med annen høyere utdanning. Dette vil helt sikkert gjøre at flere ungdommer får opp øynene for den muligheten politiyrket representerer og dermed bedre rekrutteringsgrunnlaget til utdanningen vesentlig, poengterer Aspaker.

Powered by Labrador CMS