Thor Langli, mangeårig innsatsleder i Oslo politidistrikt.

Thor Langli fikk politiets hederskors

Den mangeårige innsatslederen i Oslo politidistrikt ble hedret i dag.

Publisert

64-åringen har vært politi i 41 år, og har på den tiden blitt kanskje landets mest kjente innsatsleder. Tidligere i høst varslet han at kroppen hadde fått nok, og at han kom til å bli pensjonist.

Under en avslutning på politihuset i Oslo i dag ble han overrasket over å se politimester Beate Gangaas og politidirektør Benedicte Bjørnland dukke opp. 

- Jeg tenkte at de sikkert var på vei til et møte, og stakk innom for å være høflige, sier Langli til Politiforum. 

Stor var overraskelsen da politidirektøren tok ordet, og det ble klart at Langli fikk Politiets Hederskors - en utmerkelse som ble lagt på is i 2012, men som gjenoppsto tidligere i høst da det ble tildelt Tor-Aksel Busch.

– Thor Langlis karriere markerer en enestående innsats som polititjenestemann med stor lojalitet og dedikasjon til samfunnsoppgaven, sa politidirektør Benedicte Bjørnland under utdelingen.

Langli selv, ble satt ut av utmerkelsen.

- Jeg er veldig glad og ydmyk for en slik utmerkelse. Dette setter jeg stor pris på. Jeg sier tusen takk til alle som har vært involvert i prosessen, sier han til Politiforum. 

I begrunnelsen ble det blant annet trukket fram at Langli var sentral under politiets innsats 22. juli 2011.

«Her ledet og koordinerte han politiets innsats og redningsarbeidet på fremragende måte under helt ekstraordinære dramatiske og krevende omstendigheter. Langlis ledelse bidro på avgjørende vis til å skape trygghet og ro i en ellers kaotisk og kritisk situasjon. Hans innsats var preget av særlig personlig dyktighet, og vesentlig utover det som kan forventes av ansatte i politiet», heter det i begrunnelsen.

I tillegg fremheves Langlis engasjement for å utvikle en felles plattform for nødetatene i forbindelse med pågående livstruende vold (PLIVO), og for polititaktikken i massetjeneste for å sikre politipersonell, publikum og demonstranter gjennom Mobilt innsats konsept (MIK).

«Hans initiativer har i vesentlig grad bidratt til å utvikle konseptene og gjøre dem instrumentelle i politiet. På denne måten har Langli anvendt sin kunnskap til å utvikle norsk politi til det beste for politiets ansatte og publikum», heter det i begrunnelsen.

Dette er ikke første gang i år at den avtroppende innsatslederen blir hedret. Under Redningskonferansen i september ble Langli overrakt en krest fra hovedredningssentralen for sin innsats og sitt fokus på samvirke.

 
Powered by Labrador CMS