AVTALEN UNDERTEGNET: Nå er avtalen med Volvo og Bertel O Steen signert. Dermed er det endelig bestemt at Volvo V90CC blir ny patruljebi og hundebil de neste syv årene.

Politiets nye bilavtaler: Nå er de signert

I januar bestemte politiet seg for å tildele Volvo og Bertel O Steen kontrakt for å levere patruljebiler til politiet de neste syv årene. Nå er avtalene signert.

Publisert

9. januar skrev Politiforum at Politiets Fellestjenester hadde bestemt seg for ny bilavtale de neste syv årene. De landet på Volvo V90CC som liten patruljebil og hundebil, og Mercedes-Benz Vito som stor patruljebil. 

Tor Arne Ballo, prosjektleder for kjøretøyanskaffelsen, presiserte den gangen at kontraktene kun var tildelt, men ikke signert. I en pressemelding i dag, melder Politiets fellestjenester at den lovpålagte karentsperioden er over, og at avtalen nå er undertegnet.

FORNØYD MED VITO: Mercedes-Benz Vito er allerede i bruk som politibil mange steder i landet. Nå er avtalen om å bestille flere av den blitt undertegnet.

- Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov, i dag og i fremtiden, innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets Fellestjenester.

De første patruljebilene fra den nye avtalen, vil være på plass i gatene i 2021. Nå starter prosessen med å bygge, teste og godkjenne nye prototyper på patruljebilene, med IKT-plattform og nye innredningsløsninger. 

Tor Arne Ballo, prosjektleder for kjøretøyanskaffelsen, har tidligere uttalt til Politiforum at den estimerte verdien på kontraktene er på 1,2 milliarder norske kroner. 

I alt ti aktører fra hele Europa meldte sin interesse om å levere biler til politiet. Fem av disse oppfylte kravene for å delta i konkurransen. 

LES OGSÅ: Dette blir politiets nye biler

Powered by Labrador CMS