STIKKTITTEL

Norsk-svensk politistasjon ferdig høsten 2025

Den norsk-svenske politistasjonen på Magnormoen skal stå ferdig på svensk og norsk side av grensen innen siste kvartal i 2025.

Illustrasjon som viser hvordan den felles norsk-svenske politistasjonen på Magnormoen kan bli seende ut. Bygningen skal ligge på grenselinjen og strekke seg like langt på begge sider av den. Planlagt byggestart er våren 2024.
Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Statsbygg at de nå har fått oppdraget fra Justis- og beredskapsdepartementet for byggingen av den felles norsk-svenske politistasjonen.

Tomta ble kjøpt allerede i 2018.

Stasjonen på Magnormoen blir på rundt 1350 kvadratmeter og skal strekke seg over begge sidene av grensen.

Politiets Fellestjenester har tidligere konkludert med at et felles bygg for norsk og svensk politi er den beste løsningen for å forebygge grensekryssende kriminalitet.

Allerede i 2021 anbefalte Politidirektoratet en felles norsk-svensk politistasjon i en rapport til Justis- og beredskapsdepartementet.

I juni i fjor åpnet justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) den nye midlertidige politistasjonen på grensa mellom Eidskog i Norge og Eda i Sverige. Hun sa da til NRK at en permanent løsning på politistasjonen var noe de jobbet med.

– Vi skal jobbe videre med rammene for en permanent løsning på politistasjonen, og da må vi også se på regelverksutfordringene knytta til dette, sa Mehl til statskanalen.

Byggestart for prosjektet, som skal koste 95,5 millioner kroner, er planlagt etter påske 2024.

Den midlertidige politistasjonen forblir etter planen operativ til den nye er ferdig.

Powered by Labrador CMS