JUBILEUM: Oslopolitiets blandede kor deltok i årets Pride-parade. I år er koret 30 år.

Mener det er viktig at politiet viser seg fra flere sider

Oslopolitiets blandede kor har så langt hatt et travelt og innholdsrikt jubileumsår. – Jeg tror publikum setter pris på å møte politiet i ulike settinger, sier kormedlem Anne Marie Bruu.

– Vi har så mange positive møter med publikum og får bare gode tilbakemeldinger. Det betyr noe for mange å møte politiet i settinger som ikke handler om forelegg og irettesettelser, sier Anne Marie Bruu, styremedlem i Oslopolitiets blandede kor.

Hun trekker blant annet frem Pride-paraden.

– Jeg har vært med å gå i politiuniform i paraden da vi bare var tre stykker. I år var vi 250!

LES OGSÅ: Rekord for politiet i Pride-paraden

Oslopolitiets blandede kor består av folk fra ulike avdelinger i hele justissektoren, samt studenter fra Politihøgskolen.

– Koret favner veldig vidt, og det er det som er så fint. Her er det ikke bare folk fra Oslo politidistrikt, forteller Bruu, som jobber i Politidirektoratet og har sunget i koret siden 2007.  

Tur til Marokko

AMBASSADEBESØK I RABAT: Anne Marie Bruu og Oslopolitiets blandede kor feirer 30 år i år og reiste i april til Marokko.

I år har det vært feiring av 30-årsjubileumet, med Marokko-tur som det store høydepunktet. Da et kormedlem for tiden tjenestegjør i Rabat for Politiets utlendingsenhet, passet det veldig bra å legge turen dit.

I Marokko ble det blant annet ambassadebesøk og konsert.

– Vi fikk synge og spille sammen med korpset fra politiskolen der borte. De er profesjonelle musikere, som i tillegg er politiutdannet, sier Bruu.

Nå er planen å få det marokkanske koret til Norge i 2021, når Norsk Politimusikkfestival arrangeres i Stavanger.

– Musikk er et universalt språk, og det er fint å kunne samarbeide på tvers av landegrenser. Det var ikke så mange politidamer å se, så vi håper å kunne vise at det norske politiet har kvinner i mange forskjellige posisjoner.

Møter kollegaer gjennom musikken

Norsk Politimusikkfestival arrangeres annethvert år og gikk i juni av stabelen i Fredrikstad. Bruu synes det er veldig fint å kunne møte kollegaer gjennom musikken, og trekker frem festivalen i Fredrikstad som et annet høydepunkt fra jubileumsåret så langt.

– Der ikledde vi oss uniformen, marsjerte, sang og spilte med kollegaer fra nord til sør.

Powered by Labrador CMS