SYKKELMESTERSKAP: Alle politimesterskap er utsatt til etter sommeren på grunn av koronaviruset. Bildet er tatt under politimesterskap i sykkel i Hønefoss i fjor.

Alle politimesterskap utsettes til over sommeren

- Vi håper å kunne arrangere de politimesterskapene som blir avlyst nå, på et senere tidspunkt, sier Ellen Mari Burheim, leder av Norges politiidrettsforbund.

Publisert

En rekke politiidrettsmesterskap (PM) skulle i utgangspunktet vært arrangert den nærmeste tiden. Men på grunn av koronasituasjonen har Norges politiidrettsforbund sett seg nødt til å avlyse eller utsette alt fram til august. 

- Jeg synes det er veldig synd at det ikke blir PM. Mange trener spesifikt mot PM, og de nasjonale resultatene brukes også til kvalifisering opp mot de internasjonale mesterskapene. Men liv og helse må gå først, sier Ellen Mari Burheim, leder av Norges Politiidrettsforbund. 

- Vi håper å kunne arrangere de politimesterskapene som blir avlyst på et senere tidspunkt, og finne nye datoer. Hvis det blir november før ting blir normalt blir det naturligvis ikke sykkel-PM i år, men vi håper å sette nye datoer for alle politimesterskap, sier hun. 

Ellen Mari Burheim, leder av Norges politiidrettsforbund.

Politimesterskapene som blir utsatt er PM håndball, PM atlet, PM alpint, PM ski, PM volleyball, PM sykkel og PM skyting. 

Europeisk fotballmesterskap

I juni i år skulle de også arrangert Europeisk politimesterskap i fotball for damer i Trondheim, men i starten av mars bestemte politiidrettsforbundet at dette måtte avlyses. 

- Dette var før restriksjonene ble innført av myndighetene, men vi skulle ha lag fra syv land hit; Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Nederland og England. Vi vurderte at vi ikke kunne arrangere dette nå. Vi skulle også ha PM i håndball i midten av mars. Der var det påmeldt 200 politifolk, og hvis det var en smittet der, kunne disse 200 potensiellt blitt smittet og spre dette utover politistyrken i hele Norge, sier Burheim. 

Da regjeringen bestemte at alle barnehager og skoler skulle stenges bestemte Norges politiidrettsforbund seg for at de ville utsette alle arrangementer i april også, og etter hvert ble også arrangementene i mai og juni avlyst. 

- Avgjørelsen ble tatt i tett dialog med arrangørene, for å begrense økonomiske tap ved eventuell avlysning tettere opp mot arrangementsdato, sier Burheim. 

LES OGSÅ: Se bildene fra politi­mesterskapet i fotball i 2018

Håper folk trener

De eneste arrangementene som var planlagt i juni og juli var det europeiske fotballmesterskapet og PM skyting. 

- Dermed er alle politimesterskap før sommeren utsatt eller dessverre avlyst om de av ulike grunner ikke kan arrangeres senere på året. Vi er avhengig av at lokale idrettslag fortsatt ønsker å arrangere disse mesterskapene, og det kan også være et spørsmål om økonomi. Det er allerede lagt ned en del penger i de utsatte eller avlyste mesterskapene, både fra arrangør, påmeldte deltakere og fra oss. De totale kostnadene, og fordelingen av disse, har vi ikke oversikt over nå. Det er uansett en faktor som må inn i vurderingen når det igjen kan bli snakk om å arrangere PM, sier hun. 

Burheim håper likevel folk får trent på egen hånd. 

- Jeg håper folk holder seg i aktivitet, selv om man er mer hjemme enn vanlig, og at man finner seg alternative måter å holde seg i aktivitet på når treningssentrene også er stengt. Det er viktig å komme seg litt ut, og ikke bare sitte og kikke i veggen. Mental helse henger jo også sammen med fysisk helse, sier hun. 

Powered by Labrador CMS