Svein Magne Malmdal er politimann. På fritiden løfter han vekter og trener unge i den lokale styrkeløftklubben.

Svein Magne kan bli årets ildsjel på idrettsgallaen

Politimann på jobb, ildsjel blant vektløfterne på fritiden.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skjønte ikke så mye da jeg ble nominert, men noe riktig må jeg ha gjort.

Politibetjent i Fræna og Molde, Svein Magne Malmedal, ble overrasket da han i slutten av november fikk beskjeden om at han er nominert til årets ildsjel på Idrettsgallaen på Hamar.

Blant 500 innsendte forslag, er Malmedal blant de fem som kan vinne. Han er nemlig en ildsjel i Fræna Atletklubb. Der bruker han fritiden på å lære unge å løfte vekter med sunne holdninger.

– Jeg ble møtt av NRK og en person fra Idrettsforbundet på butikken og skjønte ingenting. Men jeg fikk et papir som sa jeg skulle til Hamar. Jeg ble satt ut, og det tok tid før jeg skjønte noe. Det er stort å bli nominert, forteller Svein Magne.

Du kan stemme på Svein Magne og de andre ildsjelene her (NRK.no).

Lærer unge å løfte riktig

Det startet med en prolaps i ryggen. Legen sa han måtte trene tung styrke, og siden har prolapsen holdt seg borte og Svein Magne holdt styrkeløftmiljøet gående.

– Jeg har vært i denne klubben siden 2003. Her lager jeg treningsprogram til nesten alle i klubben, stiller opp på stevner og hjelper til, forteller Svein Magne til Politiforum.

Han er nå regionstrener for styrkeløft i Trøndelag og Møre og Romsdal. Det betyr at han reiser rundt på stevner i Norge og Norden, og trener opp utøvere så de kan komme på landslagsnivå.

– Og så reiser jeg rundt på helsestudioer i regionen og holder løftekurs. Jeg har også jentesamlinger og ungdomssamlinger, og snart skal jeg holde et trenerkurs, sier den travle politimannen.

Ordføreren i Fræna kommune skryter av innsatsen politibetjenten gjør.

– Svein Magne betyr veldig mye for lokalsamfunnet. Han representerer et miljø som ikke er så veldig stort, men et spisset miljø. Men om ikke klubben er så stor, så er den stor i prestasjoner. Den har oppnådd fantastiske resultater, sier ordfører Johan Gjendem til NRK.

Jobb på trening, og trening på jobb

Når Svein Magne har dagvakter jobber han på lensmannskontoret i Fræna. Kvelder og netter jobber han på Molde politistasjon. Han forteller at han vektlegger antidopingarbeid i arbeidet med de unge vektløfterne.

– Jeg starter løftekurs med teori og antidopingarbeid. Tidligere har jeg kombinert jobb og trening i forebyggende arbeid på videregående skoler. Der har jeg snakket om trening og gått videre til sammenhengen mellom doping i idrett og narkotika, forklarer Svein Magne.

Den sterke politimannen snakker med Politiforum når han er på vei til trening. For Svein Magne holder seg fortsatt aktiv selv, selv om mye av tiden går med til å hjelpe andre på treningsstudioene.

– Jeg bruker den fritiden jeg har. Og jeg har en tålmodig familie. At de aksepterer det er nøkkelen og det er jeg takknemlig for.

Av og til er ungene med på trening. Og Svein Magne reiser heller ikke alene til Idrettsgallaen på Hamar 10. januar.

– Dit reiser jeg med kona.

PART_1418815898452_IMG_2390.jpg
Powered by Labrador CMS