Politibilen N3-0 fraktes avgårde med Falck. Det ble 15 år i tjeneste for den trofaste bilen.

Politiet i Nesna sørger over tapet av trofast kollega

N3-0 holdt i 405.000 kilometer.

Publisert Sist oppdatert

Det er lensmannen i Nesna, Hogne Rosø, som beklager å måtte melde at lensmannskontorets Volvo V70 – som bar navnet N3-0 lokalt – har tapt kampen mot kilometerne og slitasjen.

I februar kunne Politiforum fortelle om bilen som bikket 400.000 kilometer. Lensmannen ønsket å forberede et 500.000-kilometersjubileum, men det blir det altså ikke noe av.

– N3-0 kom inn i politietaten i 2001 og har tjent pliktfullt alle år siden det. Hans første år ble avtjent ved Mo i Rana politistasjon, før han noen år senere ble forflyttet til Nesna lensmannskontor. Her tjente han sine kolleger godt frem til han begynte å føle seg dårlig i uke 16, skriver lensmann Rosø i en e-post.

De ansatte på lensmannskontoret håpet i det lengste at N3-0 skulle overleve verkstedbesøket, men beskjeden var nedslående: Bilen manglet kompresjon i minst 3 sylindre.

– På grunn av alder på 15 år og kjørelengde på 405.000 km, ble det anbefalt å ikke forlenge hans liv kunstig, men heller la ham få lov å gå bort med verdighet, forklarer Rosø.

Lensmannskontoret lyser fred over N3-0s minne ved å håpe på reinkarnasjon.

– Tiden får vise om N3-0 vil stå opp som en fugl Fønix med ny motor, eller om han gjenfødes som en ny BMW. Her setter vi vår lit til Vår Herre i Politidirektoratet, skriver Rosø.

Det begynner å bli noen år siden Volvo hadde avtale med politiet, men Volvo V70 var fortsatt blant politiets vanligste biler da vi presenterte daværende topp ti for et år siden. Klikk deg gjennom listen under for å se politiets ti vanligste biler:


Powered by Labrador CMS