Nye pass og ID-kort kommer til høsten

Prosjektet har vært utsatt flere ganger. Men nå skal nye pass og ID-kort snart være klare til innføring.

Publisert

I utgangspunktet skulle nye pass og nasjonalt ID-kort innføres innen utgangen av 2016. Siden den gang har pass- og ID-prosjektet blitt utsatt flere ganger, men nå skal det endelig snart være klart for å innføres. 

- Det har vært forsinkelser i arbeidet med pass- og ID prosjektet, men planen er fortsatt å lansere nye pass og ID kort i år. Det er et høyt prioritert tiltak for politiet, sier Håkon Skulstad, assisterende politidirektør, i en pressemelding. 

Om alt går etter planen skal de innføres høsten 2020. Politidirektoratet (POD) omtaler dette som et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak. De opplyser at politiet har styrket ID-kontrollen som gjøres ved utstedelsen, og at de nye dokumentene er vanskeligere å forfalske. 

POD legger til at sikker utstedelse av pass, og de kommende nasjonale ID-kortene er viktige for å nå målet om at en person kun skal ha en identitet i Norge. 

Selv om det kommer nye pass, betyr det likevel ikke at du trenger å søke om nytt pass før det gamle går ut. Dagens pass er gyldige fram til utløpsdato. 

Powered by Labrador CMS