Robin Schaefer og Pascual Strømsnæs, leder i Amnestys studentlag i Bergen, da sistnevnte tildelte Schaefer prisen i går.

– For oss studenter er ditt mot en rettesnor

Robin Schaefer fikk Menneskerettighetsprisen av studenter i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

I går kveld mottok Robin Schaefer Menneskerettighetsprisen fra studentene i studentlaget til Amnesty i Bergen. Han fikk prisen under åpningsseremonien for Menneskerettighetsuken, i Universitetsaulaen.

Prisen ble begrunnet med motet Robin Schaefer var vist, etter at han varslet om Monika-saken.

– Robin har vist at man ikke bare kan endre urett til rett gjennom standhaftig mot, men han har også vist at man kan reise seg etter å bli slått i bakken. Reise seg for å bli en enda sterkere person, som kan fortsette å kjempe det godes kamp, sa leder for Amnesty Student Bergen, Pascual Strømsnæs da prisen ble delt ut.

Studenter bør se opp til politimannen Schaefer, mente Strømsnes:

– For oss studenter, som om noen få år skal ut i arbeidslivet og ta fatt på vanskelige arbeidsoppgaver som vil kreve mye mer enn hva man finner i pensumlitteratur, er ditt mot et rettesnor.

Schaefer: – Sender sterke signaler

Robin Schaefer deltok på utdelingen selv. Da han takket for prisen fortalte han studentene at han synes det var rart at riksadvokaten forrige uke bestemte at behandlingen av ham ikke innebar noe brudd på arbeidsmiljøloven som vil få konsekvenser.

– Jeg synes det er rart og betenkelig, sa Schaefer til studentene.

Dermed ble han desto mer takknemlig for æren studentene viste ham, ved å tildele ham prisen.

– Det sender noen sterke signaler i flere retninger som jeg syns er viktig og riktig, sa Schaefer, før han leste en setning fra sin egen bok og takket studentene:

«Det er en grense for hvor mye urett jeg kan se andre tåle». Tusen, hjertelig takk.

Robin Schaefer mottok pris i går.
Powered by Labrador CMS