Tore Skamsdalen Larsen.

Minneord om Tore Skamsdalen Larsen

Tore, du var hel ved og du har satt dype spor i våre hjerter. Takk for alle gode minner.

Publisert

Vår fantastiske kollega Tore Skamsdalen Larsen gikk bort alt for tidlig og uventet da han fikk hjerteproblemer på hytta i vinterferien. Han ble fløyet til St. Olav hvor han lå noen dager før hjertet sa stopp for godt. Tore ble kun 35 år. Tore var samboer med Ellen og sammen har de tre små barn.

Tore utmerket seg positivt allerede ved starten på Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor. Han var en dyktig, ivrig, engasjert og ansvarsfull betjent.

Da det var behov for en ny straffesaksansvarlig i 2013, ble Tore vår mann. Han fungerte i denne stillingen til april 2018. Dette kan sies å være den mest krevende jobben på lensmannskontoret. Dette var en jobb Tore mestret meget godt, det står det enorm respekt av. Han taklet presset og leverte bedre enn hva man kunne forvente og forlange.

Vi som var kolleger av Tore, og lærte ham å kjenne, vet at han var kunnskapsrik og intelligent. Det var ingen som slo Tore i lunsjquizen. Der vi andre satt som spørsmålstegn, hadde Tore svaret på det meste. Dette gjaldt også spørsmål som omhandlet politifaget.

Det å være leder i politiet er ingen spøk. Tore fikk også føle på ressursknapphet og lederutfordringer. Han var god til å komme med konstruktive forslag til løsninger og grundige konsekvensutredninger om han ikke fikk de ressursene han trengte. Tore var heller ikke redd for å slå i bordet, hverken overfor lensmannen eller påtalelederen, om han var uenig i beslutninger.

Tore hadde også evnen til å prioritere i en tøff arbeidshverdag. Han var til god støtte for de som jobbet under ham, og tok ofte en for laget.

Tore var en mann å ha med seg i krigen enten det var ute i gata eller om det handlet om etterforskning og kamp om ressurser, eller ansattes vel og ve. Den siste tiden var Tore sentral i restanseprosjektet i Øst politidistrikt. Han skulle også være objektleder under regjeringens budsjettkonferanse. Det sier mye om hvor dyktig og allsidig han var. Tore var som en god gammel lensmannsbetjent; han fikset alt med kvalitet og et lurt smil.

Tore nøt stor respekt også utenfor kontoret med sin enorme fagkunnskap og innsikt. Etter nyttår ble han også valgt inn som tillitsvalgt på kontoret. Det sier noe om den tilliten de ansatte hadde til Tore. Han var en person som ble sett opp til og lyttet til.

Familien betydde mye for Tore. Han mestret også kunsten å være en solid familiemann og politimann på en god måte. Tore, du var hel ved og du har satt dype spor i våre hjerter. Takk for alle gode minner. Vi vil aldri glemme deg, Tore.

Hilsen Eidsvoll Lensmannsdistrikt og øvrige kolleger. 

Powered by Labrador CMS