Minneord om Sverre Andre Sandnes

Sverre blir beskrevet som en flott kollega. Han var snill og omtenksom og hadde et meget godt humør.

Publisert Sist oppdatert

Det var med sjokk vi mottok det triste budskapet at Sverre Andre Sandnes var gått bort. Han døde 20. april i en alder av kun 52 år.

Sverre har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1993. Han startet ved patruljeseksjonen på Stovner politistasjon, der han var i 8 år, før ferden gikk videre til etterforskningsseksjonen samme sted. Etter 4 år med etterforskning dro han videre til vold og sedelighet i 2006. Der ble Sverre frem til 2011, da han begynte på Manglerud politistasjon som gruppeleder innen vold i nære relasjoner. Videre var han på vold i nære relasjoner i Enhet øst og deretter nettpatruljen, før han kom til politifaglig stab ved samme enhet, i rollen som opplæringsansvarlig. Her fikk han god bruk for all erfaring fra tidligere tjenestesteder med ulike oppgaver.

Sverre var en allsidig mann. Han har blant annet skrevet flere barnebøker: En detektivbok om etterforskning og politiarbeid, en faktabok om hvordan man kan bli politi, og en bok om politihunden Otto og klokketyven.

I 2013 ble han intervjuet av Politiforum om kunst og bøker. Der fremkom det at han på en kunstutstilling kom med en sleivete kommentar om kunst, hvorpå kona Shahin utfordret ham til å gjøre det samme selv.

I etterkant tok han utfordringen. Det endte med at han solgte mellom 200-300 flotte malerier, der ett av dem fikk tittelen «Fri» og et annet «Hjerte».

Sverre blir beskrevet som en flott kollega. Han var snill og omtenksom og hadde et meget godt humør. Dette, kombinert med at han var raus med komplimenter, gjorde at han fikk mange gode venner i politiet. Det kom til uttrykk i de mange beskrivelsene av Sverre på Kilden, da det ble kjent at han hadde gått bort:

«Jeg vil huske deg som en snill, omsorgsfull og engasjert fyr med et stort hjerte for de rundt deg. Du var en stor hønefar med stor H. Både for dine egne barn, men også for de utsatte barna.»

«Jeg var så heldig å ha Sverre som leder i mange år og satte stor pris å få han tilbake til Manglerud. Sverre var en fantastisk snill, omtenksom og dyktig mann som vil bli savnet.»

«Verden blir ikke den samme uten snille, gode, rause og ikke minst dyktige Sverre.»

«Min aller beste venn, makker sparringspartner og kollega er ikke lenger her.»

Sverre var opptatt av familien sin. De var viktige for ham, og han snakket mye og varmt om dem på jobben. Han var så stolt av barna sine og hva slags personer de hadde blitt.

Sverre ble bisatt fra Bøler kirke mandag 9. mai. Svært mange fremmøtte ønsket å ta et siste farvel med Sverre. Oslo politiforening stilte med fane og fanevakter. Rytterkorpset, samt uniformt politi, dannet espalier da kisten ble båret ut.

Våre dypeste tanker går til kona Shahin, barna Leah, Jacob og Mathias, og øvrig familie.

Powered by Labrador CMS