Minneord om Øyvin Haugnes

Det var vanskelig for oss som var blitt kjent med Øyvin å slippe ham, noe vi heldigvis egentlig heller aldri gjorde.

Publisert

Øyvin Haugnes – vår gode venn og kollega – gikk bort fredag den 29. oktober, etter en tid preget av kamp mot sykdom. Han ble begravet fra Grimstad kirke fredag den 5. november. Øyvin skulle ha fylt 56 år denne dagen.

Grimstad kirke var fylt opp med familie, venner og kolleger, og tidligere kolleger fra Agder og Oslo. Bror og pensjonert politimann, Steinar Haugnes, holdt minnetalen i kirken. Øyvins to barn, Annie og Elias, sto tappert frem og bidro til at begravelsen ble en minneverdig opplevelse.

Øyvin har lagt bak seg en lang og innholdsrik karriere i politiet, noe som også kom tydelig frem i forbindelse med taler i kirken og under minnestunden.

Det var merkbart at det var vanskelig for Øyvin å slippe taket i politiyrket. Det var vanskelig for oss som var blitt kjent med Øyvin å slippe ham, noe vi heldigvis egentlig heller aldri gjorde. Øyvin var politimann tvers igjennom. Symbolikken i politilua på kista var derfor helt i hans ånd.

Øyvin ville så mye, og han fikk til mye i sin glanstid. Helt inntil for noen få uker siden hadde han ikke slått fra seg troen på å komme seg tilbake i jobb. De siste månedene var han imidlertid ikke så mye å se i jobbsammenheng, men han var stadig innom og spiste lunsj, og vi prata mye. Øyvin var alltid velkommen, det visste han, men akkurat de siste ukene uteble han. Han følte seg ikke i form.

I begravelsen bidro kolleger og tidligere kolleger til å sette en verdig ramme. Kortesjen ble loset frem av uniformerte kolleger, gjennom Grimstad sentrum og opp til Grimstad kapell og kirkegården på Frivoll.

Det ble ekstra høytidelig og verdig da den uniformerte delen av de tilstedeværende, cirka et 30-tall i T1 ved kirkegården, gjorde honnør til kisten da den ble senket.

Minnestunden ble også gjennomført med preg av verdighet, ved alle som møtte frem og historier som beskrev den kjernekaren Øyvin var; fra oppveksten, om familien og hans fritidsinteresser. Historier som beskrev det gode humøret og den lune humoren hans, og Øyvins sterke tilknytning til politiyrket.

Vi lyser fred over Øyvin Haugnes sitt minne.

Powered by Labrador CMS