Forfatteren av minneordet i møte med Nils Arne Eggen i 2012.

Minneord om Nils Arne Eggen

Han sto for en åpenhet og folkelighet som kan inspirere oss alle.

Publisert

Nils Arne Eggen gikk bort natt til onsdag 19. januar. Han minnes ikke bare av miljøet rundt Rosenborg og i fotball-Norge, men av «hele» Norges land.

Eggen hadde en ujålete og direkte stil, men samtidig med et dypere lag av verdier og kunnskap. Han hadde et brennende samfunnsengasjement som rakk langt utover Lerkendals gressmatte, for eksempel rundt temaene depresjon og suicidalitet.

Han sto for en åpenhet og folkelighet som kan inspirere oss alle.

Jeg fikk møte den samfunnsengasjerte Eggen i 2012, etter at en kollega og RBK-supporter i Oslo PD ble utsatt for grov vold og ble hardt skadd i tjenesten.

Jeg jobbet da på lensmannskontoret på Orkanger, og kom i kontakt med Eggen. Da han fikk høre om den alvorlige situasjonen, inviterte han meg hjem til seg for å planlegge hva «vi» kunne gjøre.

Det endte blant annet med et besøk på «brakka» etterfulgt av kamp på Lerkendal.

Jeg og den skadde kollegaen satt på VIP-tribunen sammen med Eggen, og ble godt vartet opp. Det var den mest kritiske fotballkommentatoren jeg har hørt, med gloser som ikke hadde egnet seg på trykk eller TV! Det ble et varmt møte med Eggen og et varig minne.

Jeg håper og tror at vår skadde kollega, som var på et mørkt sted i livet etter en alvorlig skade, opplevde Eggen sitt engasjement som et lyspunkt som bidro til at han kjempet seg tilbake i tjeneste.

Til politikollegaer, og spesielt ledere, vil jeg oppfordre til å lytte til Eggens «go’fot»-teori. Still krav, men se alle og finn styrken til den enkelte. Ha ryggen til spillerne på laget ditt!

Takk for alt du var og hvil i fred, Nils Arne.

Minneordet publiseres i samråd med polititjenestemannen som omtales i teksten.

Powered by Labrador CMS