FAR OG DATTER: Dag Harald Johannessen sammen med datteren Lill Astrid.

DEBATTINNLEGG

Minneord om Dag Harald Johannessen

Dag Harald elsket jobben sin på etterretning og ble sett på som en politimann som aldri ga opp, uansett hvor vanskelige oppgaver han ble tildelt.

Publisert

Det var med stor sorg kollegaene på Enhet Øst i Oslo politidistrikt mottok beskjeden om at vår gode kollega og venn Dag Harald Johannessen gikk bort mandag 26. oktober 2020 etter uventet sykdom.

Dag Harald ble født 9. mai 1969. I hele sin politikarriere jobbet han på Stovner politistasjon/Ehet Øst, og for det meste på innhenting og etterretning.

Dag Harald var en meget flott og dyktig kollega som var svært stolt av jobben sin. Sammen med kollegaene utførte han jobben på en meget samvittighetsfull måte, og var opptatt av å levere kvalitet på alt han utførte. Dag Harald elsket jobben sin på etterretning og ble sett på som en politimann som aldri ga opp, uansett hvor vanskelige oppgaver han ble tildelt. Han var et konkurransemenneske, noe han benyttet positivt i sin jobbutførelse.

Det kriminelle miljøet i Groruddalen på slutten av 1990-tallet og inn på 2000-tallet sto for svært alvorlige kriminelle handlinger. Dag Harald, hans kollegaer og ledere satte sin stolthet i å forebygge og oppklare ran og annen alvorlig kriminalitet. Denne kriminalitetstypen gikk aldri under radaren for gjengen på innhenting og operativ etterforsking på Stovner politistasjon.

Tirsdag 3. november 2020 var barna, familien, venner, bekjente og kollegaer samlet i Fenstad kirke for å ta et siste farvel med Dag Harald.

Det ble en minnerik og verdig avskjed, hvor presten fortalte at Dag Harald var opptatt av at barna aldri skulle mangle noe. Han var veldig stolt av barna sine og elsket dem stort.

Barna og familien ønsket at kollegene fikk mange av de tildelte plassene i kirken. Oslo Politiforening stilte med fane og vakter. Særlig ærefullt var det da barna ønsket hjelp av uniformerte kolleger til sammen å bære kisten ut av kirken. Ved graven på kirkegården stod barna, søsken, familie, venner, bekjente og kollegaer sammen sørgende i den vakreste høstsolen.

Kollegene dine i politiet takker for tiden vi fikk sammen og minnes ditt lune humør, lure smil og gode glimt i øyet.

Dag Harald etterlot seg de tre barna Lill Astrid, Kim Roald og Jørgen. Våre tanker går spesielt til dem, som mistet pappa så altfor tidlig.

Vi lyser fred over Dag Haralds minne.

Powered by Labrador CMS