Åtte millioner til tvangsretur

Justisdepartementet vil tvangsreturnere flere personer med avslått asylsøknad i 2011. Politiet får åtte millioner.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Justisdepartemenet i en pressemelding fredag. Målet for tvangsretur av utlendinger skal økes fra 4600 til 4700 for 2011, ifølge pressemeldingen. Justisdepartementet vil også gjennomføre flere soneoverføringer for å dempe presset på kriminalomsorgen.

– Regjeringen ønsker at personer med endelig avslag på sin asylsøknad skal returnere raskt, helst frivillig, men om nødvendig med tvang, sier statssekretær Pål K. Lønseth.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til politiet med åtte millioner kroner for å oppnå målet. Ekstrabevilgningen skal gi flere grensenære og territoriale kontroller, og økt innsats i Østfold, Romerike og Oslo politidistrikt.

«Den økte innsatsen i Oslo vil også rette seg mot det åpne rusmiljøet, særlig på nedre Grünerløkka», skriver Justisdepartementet i pressemeldingen. Politiets utlendingsenhet skal samtidig gjennomføre et prosjekt for å forberede ytterligere returer, gjennom bruk av overtid og midlertidig tilsetting av nyutdannede studenter fra Politihøgskolen.