Tøff PF-leder i «71 grader nord»

Selv treningsnarkomane Arne Johannessen måtte bite i det sure eplet mot sin lokallagsleder i Helgeland politidistrikt. Nå biter Mette Varem fra seg i beste sendetid på TV.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang har TVNorge sikret seg en sprek politikvinne som skal gjøre mandagskveldene spennende: Praksisansvarlig ved Helgelandpolitiet og PF-leder Mette Varem har klatret, dratt, tråkket, hengt og gått, og utgjør nå den 14 personer store troppen i «71 grader nord».

Mette Varem 71 grader nord (3).jpg
Mette Varem 71 grader nord (3).jpg

47-åringen var den nest eldste av de 41 som møtte til kvalifisering på Sørlandet 10. april i år. Troppen som klarte testene, viste seg å være den gruppen som til nå har vært i best form, og dermed ble utfordringene de neste ukene også deretter.

– Jeg har bestandig holdt meg i form, og vært generelt i bra form opp gjennom årene. Men akkurat da dette tok til, følte jeg at jeg var i mitt livs dårligste form. Jeg hadde gått fra den ene influensaen til den andre i forkant av opptaksprøvene, sier Mette Varem til Politiforum.

Ingen kontakt

Av bildene Politiforum har fått tilgang til (Mette vil ikke røpe for mye av hva hun har vært gjennom), ser vi henne klatre i et bratt heng i en rørgate i Tyssedal.

– Jo det stemmer det. Jeg fant ut at jeg ikke har høydeskrekk, i alle fall. Klatring var kjempegøy, og vi var godt sikret. Men det var ikke bare klatring, lagene skulle løse oppgaver underveis, forteller hun.

Å være deltaker i 71 grader nord betyr at man ikke får være i kontakt med andre mennesker mens det hele pågår. Det ble tøffere enn Mette er vant med.

Mette Varem 71 grader nord (1).jpg
Mette Varem 71 grader nord (1).jpg

– Jeg har tre barn som bor i Korgen, Mo i Rana og Tromsø, og en mann som bor i Kabul. Så jeg trodde det skulle være en smal sak å være avskåret fram dem. Men, vi snakker jo sammen på telefonen hver dag, noe jeg ikke fikk anledning til nå, sier hun.

I de neste episodene kan vi se at gruppen er delt inn i to lag. Når folk skal hjemsendes, skjer det fordi det gjennomføres en individuell konkurranse i lagene. Taperen må reise hjem. Hvordan det går med politi-Mette? Det vet vi ikke. Hennes munn er lukket med sju-åtte segl.

Ikke vært foruten

– 71 grader nord er et program familien har fulgt gjennom flere sesonger. «Oi, dette skulle du vært med på, mamma!», maste datteren Martine. Og slik ble det, forteller Varem, og fortsetter:

– Jeg ville ikke ha vært dette foruten. Jeg har fått sett deler av landet jeg aldri har sett før, og opplevd ting jeg aldri har opplevd før. Det var en kjempeartig gjeng å være med. Noen av dem kommer jeg til å ha kontakt med framover. Jeg fikk testet noen grenser. Det var mye tøffere enn det jeg har sett på TV tidligere.