Marius Bækkevar er valgt til ny leder av Oslo politiforening.
Marius Bækkevar er valgt til ny leder av Oslo politiforening.

Marius Bækkevar ny leder av Oslo politiforening

Etter en rekke debattinnlegg, og stor spenning, ble Marius Bækkevar valgt til leder av Oslo politiforening, med 67 mot 44 stemmer.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet stor spenning til valget av ny leder, da Oslo politiforenings årsmøte ble arrangert tirsdag. Da valgkomiteen skulle komme med sin innstilling av ny leder, ble det svært jevnt mellom to kandidater.

Flertallet i valgkomiteen innstilte Bjørn Egil Drangevåg, som sitter som 1. nestleder, som ny leder. Han ble innstilt med fire mot tre stemmer. Mindretallet på tre medlemmer mente derimot at Marius Bækkevar, forbundssekretær i PF sentralt, var best egnet som leder.

På årsmøtet kom det benkeforslag på Marius Bækkevar som ny leder av foreningen. Dermed ble det duket for avstemning om ledervervet, mellom de to kandidatene.

Bjørn Egil Drangevåg gir seg som 1. nestleder i Oslo politiforening.
Bjørn Egil Drangevåg gir seg som 1. nestleder i Oslo politiforening.

Flere delegater tok ordet i debatten.

Flere trakk fram at Marius Bekkævar har en tyngre erfaring enn Drangevåg, og pekte på at han tidligere har vært leder av PF Asker og Bærum, i tillegg til å tidligere ha vært 1. nestleder i Oslo politiforening og at han nå er forbundssekretær sentralt i Politiets Fellesforbund.

En av delegatene nevnte at dette ikke handler om hvilken av kandidatene hun liker best, fordi hun liker begge, men at Marius Bækkevar har flest verktøy i beltet. Andre trakk frem at Bækkevar også er kunnskapsrik når det gjelder avtaleverk.

Andre trakk frem at valgkomiteen har gjennomført en grundig prosess, og at de hadde innstilt Drangevåg. En annen pekte på at Drangevåg kjenner hvilke utfordringer Oslo politiforening står i, at han har kjennskap til de i Oslo politidistrikt han skal samarbeide med, at han har god kunnskap om avtaleverk og god på å bygge relasjoner.

- Gleder meg

Under avstemningen vant Bækkevar med 67 stemmer, mot 44 stemmer til Drangevåg. Bækkevar kunne dermed ta imot blomster fra nyvalgt leder av Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold.

Marius Bækkevar mottar blomster fra Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund.
Marius Bækkevar mottar blomster fra Unn Alma Skatvold, leder av Politiets Fellesforbund.

- Det var to gode kandidater. Jeg har hatt tro på at jeg har vært den beste, ellers hadde jeg ikke stått her. Jeg er veldig glad for at jeg fikk tillit. Jeg gleder meg til å sette i gang. Det blir tøffe tak, sier Bækkevar.

- Det er mange uløste oppgaver, men jeg inspireres jo av det da. Det skal bli gøy, ser han.

Anders Ween ble valgt som 1. nestleder og Lorraine Elizabeth Pfeltz ble 2. nestleder.

Bjørn Egil Drangevåg synes det er bra at den nye lederen av Oslo politiforening vant med et tydelig flertall.

- Selv om det var jevnt inn til målstreken, kunne det blitt avgjort ved loddtrekning og det hadde ikke vært bra, sier Drangevåg.

Gikk av

Kristin Aga, som har vært leder av Oslo politiforening i ni år, ble også takket av under årsmøtet. Hun var midlertidig leder for fagforeningen i 2013, og ble formelt valgt i 2014.

Kristin Aga ble takket av som leder for Oslo Politiforening.
Kristin Aga ble takket av som leder for Oslo Politiforening.

Aga forteller at det ikke bare har vært en jobb, men også en livsstil å være leder for Oslo politiforening.

- Når jeg først har tatt det spranget å gi meg som leder, er jeg komfortabel med det. Når noen dører lukkes, er det veldig mange andre som åpnes. Nå ser jeg framover, og det viktigste for meg er at OPF fortsetter med den gode jobben som gjøres. Men rart er det, sier Aga.

- Hva skal du framover?

- I første omgang har jeg fått studiepermisjon hos politimesteren til å fullføre en master i offentlig styring og ledelse, som jeg holder på med. Så skal jeg være lederstøtte på Felles operative tjenester for en overgangsfase i seks måneder, og så får jeg se hvor veien bringer meg videre etter det. Jeg sitter også i forbundsstyret i Politiets Fellesforbund ut perioden min. Jeg gleder meg, sier Aga.

Dette er Oslo politiforenings 128. årsmøte.

Powered by Labrador CMS