Fra venstre: Kjetil Kvamme Aas, Erlend Sørmoen, Julie Mavåg, Hanne Brustad, Monica Ressin, Marcus Hagen (leder), Josefine Bjørshol Roksaag, Jørgen R. Wikdahl og Brian J. Kangu.

Marcus (22) er ny leder for PF Politistudentene

Politiets Fellesforbunds studentforening valgte nytt styre torsdag kveld. Den nye lederen er en 22 år gammel bergenser.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld avholdt Politiets Fellesforbunds studentforening PF Politistudentene sitt årsmøte på Politihøgskolen (PHS) i Oslo.

Under møtet i det som er PFs største lokallag etter Oslo politiforening (totalt 1269 studenter er organisert i PF Politistudentene) ble det valgt nytt styre og ny leder.

Gikk av etter to år

Lisa Figenschou gikk av som leder etter to år, og etterfølges nå av Marcus Hagen (22), andreårsstudent fra Oslo.

– Hvorfor ville du bli leder for PF Politistudentene?

– Jeg påtok meg tillitsverv i fjor, og det ga meg mersmak. Jeg fikk lyst til å engasjere meg mer. Så tenkte jeg at det å engasjere seg i PF Politistudentene gir en større påvirkningskraft enn å kun engasjere meg lokalt, fordi det er en forening som dekker alle studiestedene, sier Hagen, som ble enstemmig valgt på årsmøtet.

Marcus Hagen.

Det samme ble resten av styret (se faktaboks).

22 år gamle Hagen kommer opprinnelig fra Bergen, og er for tiden i praksis på Majorstua politistasjon i Oslo. Å bli politi er barndomsdrømmen.

– Jeg synes det er kjekt å jobbe med mennesker, og i politiet har du mange muligheter til det. Jeg er også glad i det operative, og det å kunne være aktiv i jobben, sier han.

Jobbsituasjonen viktig

Hagen ser fram til å ta over stafettpinnen etter Figenschou. På spørsmål om hvilke saker han tror kommer til å bli viktig, svarer han dette:

– Det er tidlig å si, men det blir gjerne det jeg står oppi selv, som jobbsituasjonen.

– Jeg har noen tanker selv som jeg gleder meg til å diskutere med flinke folk i styret. Jeg har for eksempel snakket med andre om å undersøke muligheten for at nyutdannede skal kunne studere lenger på PHS hvis de ikke får jobb. Målet for alle er selvsagt å få jobb, men muligheten for å kunne ta et årsstudium kan være et aktuelt alternativ. Det svarer jo også opp kravet til kunnskapsbasert politiarbeid, fortsetter Hagen.

PF-leder Sigve Bolstad, som innledet årsmøtet, sa følgende til studentene:

– Vi er avhengige av dere. Dere er framtiden. Hvordan skal norsk politi organiseres? Hvordan ønsker dere å ha det? I de 30-35-40 årene dere skal være i politiet? Dere må fortsette å sette fotavtrykk, oppfordret han.

Dette er det nye styret i PF Politistudentene

VervNavnStudieår og studiested
LederMarcus HagenB2 Oslo
NestlederErlend SørmoenB3 Oslo
SekretærJørgen R. WikdahlB3 Bodø
Internasjonal kontaktJosefine Bjørshol RoksaagB2 Stavern
StyremedlemJulie Mavåg (Øko)B3 Oslo
StyremedlemHanne BrustadB3 Bodø
StyremedlemRenate (Verveans.)B2 Stavern
StyremedlemMonicaB2 Oslo
VaramedlemBrian J. KanguB1 Bodø
VaramedlemKjetil Kvamme AasB3 Bodø

Powered by Labrador CMS