Mann tiltalt for å ha avfyrt skudd mot politistasjon

Politiet har tatt ut tiltale mot mannen som har innrømmet at han avfyrte flere skudd mot Bergen nord politistasjon i desember i fjor.

Krimteknikere undersøker kulehull i fasaden på Bergen nord politistasjon.
Publisert Sist oppdatert

Politiet i Åsane kom på jobb til en politistasjon full av kulehull 7. desember i fjor. Det ble funnet seks kulehull i byggets fasade og flere prosjektiler inne på stasjonen. Ingen ble skadet.

En mann i 30-årene ble pågrepet og siktet en uke senere. Han er nå tiltalt for å ha avfyrt skytevåpen for å påvirke politiet til å utføre en tjenestehandling, melder BA.

– Gikk kaldt nedover ryggen

Politibetjent og seksjonstillitsvalgt i Åsane, Simen Rougthvedt, var på jobb da kulehullene ble oppdaget.

– I starten var det litt blandet hva folk følte, før de forstod hva det her faktisk var. Det gikk nok litt tid for noen før man tok alvoret inn over seg og forstod hva som faktisk hadde skjedd, sa Rougthvedt til Politiforum i fjor.

Hendelsen gjorde også inntrykk på lokallagsleder i Politiets Fellesforbund Vest, Martin Kjelby.

– Det gikk kaldt nedover ryggen min da jeg så bildene av skuddhullene i vindusrutene på politistasjonen i Åsane og tanken om at det kunne ha vært en kollega av meg på andre siden, sa han.

Flere forhold

Den tiltalte mannen er ifølge BA også tiltalt for grove trusler mot politiet, grovt skadeverk, for å ha båret og brukt skytevåpen på offentlig sted, for å ha skaffet seg pistolen, og for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

Han har tidligere ikke erkjent straffskyld, men knyttet seg til handlingen og innrømmet at det var han som skjøt mot stasjonen. I januar ble han løslatt fra varetekt mot meldeplikt.

Rettssaken mot mannen er planlagt å gå over to dager i midten av oktober.

Powered by Labrador CMS