AVVIKLER: Sør-Vest politidistrikt avvikler sin spesialgruppe mot nettovergrep, Spiderweb. Gruppen har skapt over 100 domfellelser. Bildet viser Knut Erik Rame, leder for digitalt politiarbeid i Sør-Vest politidistrikt ved oppstarten, og programmerer Anne Heradstveit som arbeidet med programmet i samarbeid med etterforskerne i Operasjon Spiderweb.

Legger ned spesialgruppe mot nettovergrep

Operasjon Spiderweb som forebygger og etterforsker nettovergrepsaker mot barn i Sør-Vest politidistrikt blir lagt ned om ikke lenge.

Publisert

– Jeg kan bekrefte at Operasjon Spiderweb er besluttet nedlagt. Årsaken er sammensatt, men ressurssituasjonen i politidistriktet er en medvirkende årsak, sier driftsenhetsleder Thor Magne Løge i felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad. 

Siden oppstarten i 2019 har Spiderwebs arbeid ført til over 100 domfellelser.

– Det er viktig for oss å understreke at Spiderweb har gjort en kjempejobb, og kompetansen tar vi med oss videre. De som fram til nå har jobbet i Spiderweb vil bli fordelt i FEE, sier Pål Jæger-Pedersen, som er seksjonsleder for påtale ved enheten.

Powered by Labrador CMS