209 ledige politistillinger

Politidirektoratet legger i dag frem en oversikt som viser at det fremdeles er ledige stillinger for nyutdannede politistudenter å søke på.

Publisert Sist oppdatert

I midten av mai var det totalt 209 ledige politistillinger viser tall politidistrikt og særorgan har innrapportert til Politidirektoratet.

Politidistriktene hadde 139 ledige stillinger, mens det samme tallet for særorganene var 56. Tallene omfatter ledige stillinger som ikke var besatt pr. 14. mai i år, men som er under tilsetting eller besluttet kunngjort. Av de 209 stillingene er 10 ledige på grunn av mangel på kvalifiserte søkere.

Av årets avgangskull på 432 studenter er det nå 130 av årets avgangsstudenter som har fått jobb i politietaten.Tallene viser ikke om dette er faste stillinger, eller midlertidige sommerjobber og vikariater.

Tall fra Politiets Fellesforbund viser at det i år er mellom 220 - 250 politiutdannede som kan gå av med pensjon. Hvis det blir lignende tall for inneværende år, betyr det at det trolig er jobb til alle politihøgskolestudenter som har lyst til å begynne i politiet. Såfremt de er villige til å ta jobb utenfor sitt primære geografiske område.

Erfaringsmessig er det endel studenter som gjør andre yrkesvalg enn politiet. I 2008 viste en undersøkelse Politiforum gjorde at 39 stykker av et kull på 360 studenter valgte en annen karriere enn politiet.

Powered by Labrador CMS