Lene Vågslid besøker landsmøtet på Lillehammer.

Justiskomiteens leder: – Regjeringen leverer ikke

Lene Vågslid talte til landsmøtet.

Publisert

Lederen for justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet, kom til Politiets Fellesforbund sitt landsmøte onsdag ettermiddag. I talen la hun blant annet vekt på beredskapssenteret, arbeidsliv og samarbeid sammen med PF framover, og, ikke minst, statsbudsjettet.

Vågslid er bekymret for politibudsjettet dersom Regjeringen får gjennomslag for sitt forslag, som nå forhandler med Krf på overtid etter at fristen gikk ut i dag kl. 10:00.

– Grunnlaget for min uro er at regjeringa er at regjeringa ikke setter av penger til den ordinære beredskapen. Det som ble påpekt som kritisk nødvendig i Gjørv-kommisjonen blir forskjøvet på, samtidig som politireformen langt fra er på skinner. Regjeringa lever ikke - for den viktigste beredskapen er det ordninære politiet. Det er på høy tid at justisministeren legger en plan.

Hun trekker fram Regjeringens forslag om å fjerne de øremerkede midlene til nyansettelser.

Med et slikt budsjett ligger, ifølge Vågslid, Sør-Øst politidistrikt an til å kutte 30 årsverk. 

– For vi hadde store forventninger til statsbudsjettet, og det er nettopp på grunn av det som blir signalisert fra regjeringen og justisministeren. Blant annet med bemanning, hvor den største overraskelsen er at Regjeringen foreslår å kutte pengene til politihøgskolestudentene som går ut i 2018. I stedet påpekes det fra justisministeren at de blir gitt frie midler. Det hadde vært greit hvis det hadde vært en reell økning, men det er ikke penger til å ansette dem når etterslep på blant annet biler og utstyr er så stort. Slik statsbudsjettet er det nå lite som tyder på at vi kommer til å nå målet om to politiansatte per tusen innbyggere innen 2020.

Powered by Labrador CMS