To uker ferie er alt Kristin Kvigne rekker mellom to toppjobber i politiet. Her hjemme i hagen.

Etter ferien starter hun i ny toppjobb: – Blir vemodig å forlate PU

Kristin Kvigne har ikke noe imot å se på at mannen jobber litt ekstra på sommeren. Hun lader tross alt batteriene etter et hektisk år i PU og før en ny tid i ny toppjobb.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og jobben som venter dem til høsten.

– Sommerfølelsen er jo der selv om det er jobb. Det blir jo litt mer tid til vennetreff i hagen eller ute i Oslo, litt mer jordbær og litt senere kvelder for barna. Sommerfølelse er jo også å spise frokost på trappen i solen før jobb.

Kristin Kvigne jobber sine siste dager i PU nå. Politimesteren i Politiets utlendingsenhet tar snart to uker ferie. Bak henne ligger et ekstremt hektisk år for enheten. Aldri før har flere jobbet der. PU stod på hodet under asylkrisa i fjor høst.

Og Kristin Kvigne selv blei ekstra aktuell nå på forsommeren. Hun søkte jobben som sjef for politifagavdelingen i Politidirektoratet – og fikk jobben. Den ser hun fram til å tre inn i. Etter de to ferieukene starter hun i den nye jobben allerede 22. august.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Vi har som regel ett eller annet prosjekt i huset om sommeren – det innebærer at jeg finner ut hva vi skal gjøre, og at mannen min utfører det. En utmerket kombinasjon. Så nyter vi så mange og så lange dager og kvelder som mulig med familie og venner.

– Hvor reiser du bort på ferie?

– Vi har, sammen med familien til mannen min, et sted i Spania sør for Marbella. Det ligger rett ved stranden. Det er «hytta» vår, og fortsatt et ideelt feriested for de to minste barna på 10 og 12 år. Vi skal være der to uker i august i år.

– Hvorfor er det vitkig for deg og ta ferie fra jobben?

– Det er viktig å få andre opplevelser. De behøver ikke være store og spektakulære – bare det å gå tur på stranden gjør noe med hodet. Jeg tar nok alltid jobben med meg, men får likevel en distanse til å tenke annerledes, som jeg tror er nyttig.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

– I ferien har jeg mer tid til å lese, mer tid til å snakke med familien min – og de snakker mye! Mer tid til å se venner og mer tid til å tenke litt lengre tanker.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Jeg leser av og til mail i ferien, men ikke hver dag. Hvis det er ting jeg må ta tak i vet jeg at jeg vil bli ringt til. Jeg forventer heller ikke at mine medarbeidere skal lese mail i ferien sin.

– Du skal inn i toppledelsen av norsk politi igjen, som sjef for politifagavdelingen. Hvordan vil du sette ditt preg på ledelsen av norsk politi utover høsten?

– Jeg gleder meg til å gå inn i stillingen som sjef for politifagavdelingen. Jeg har vært i POD tidligere, men vet at mye har skjedd de siste tre årene. Jeg vil derfor bruke den første tiden til å sette meg godt inn i avdelingens portefølje. Politifaget utvikles i hele politiet; i politidistriktene, særorganene og i direktoratet. Det ligger utrolig styrke i denne etaten i form av kompetanse, kreativitet og gjennomføringsvilje. Jeg ser frem til å bidra til å videreutvikle og styrke samarbeidet mellom direktoratet og ytre etat til det beste for norsk politi og samfunnet.

– Gleder du deg også til å kommer tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du gleder deg til tida framover?

– Oppstart etter ferien i år er jo først og fremst knyttet til jobbytte for meg. Jeg gleder meg til å starte opp i POD, samtidig som det kjennes vemodig å forlate Politiets utlendingsenhet og alle de fantastiske medarbeiderne der. Høsten vil sikkert bli både krevende og spennende. Både den videre implementeringen av de nye distriktene og særorganutvalgets arbeid vil være bestemmende for hvordan vi vil lykkes med å møte fremtidige kriminalitetsutfordringer.

Les flere «Politisommer»:

HÅKON SKULSTAD: – Jeg skulle gjerne sett at viktige beslutninger kom tidligere

TONE VANGEN: Grugleder seg til reformhøsten

KÅRE SVANG: - Jeg har med meg sakene jeg jobber med i hodet i ferien

SLIK ER VI VANT TIL Å SE HENNE: Kristin Kvigne, her som politimester i Politiets utlendingsenhet. Snart starter hun i ny jobb.
Powered by Labrador CMS