Bildet er et illustrasjonsfoto.
Bildet er et illustrasjonsfoto.

Spesialenheten: Politiskudd var nødverge

Polititjenestemannen som skjøt en person i leggen i Vest politidistrikt i september i fjor, avfyrte skuddet i nødverge, sier Spesialenheten for politisaker.

Publisert Sist oppdatert

23. september i fjor ble en person skutt i leggen utenfor Nordhordland helsehus i Vest politidistrikt, i forbindelse med en pasienttransport. Det ble også avfyrt et varselskudd i forkant.

Spesialenheten for politisaker har nå avsluttet etterforskningen av saken, og konkluderer med at skuddene «ble løsnet i en nødvergesituasjon».

Hendelsen oppsto da pasienten trakk fram en kniv i forbindelse med at han skulle visiteres før transporten, og bevegde seg mot politipatruljen og ambulansepersonellet.

Politibetjentene ba først personen om å slippe kniven, før en av tjenestemennene sprayet vedkommende med pepperspray uten at han stanset.

Etter at heller ikke et varselsskudd fikk personen til å stanse, ble han skutt i leggen av den ene tjenestemannen.

«Spesialenheten er ikke i tvil om at [polititjenestepersonene] ble utsatt for et rettsstridig angrep da [pasienten] kom mot dem med en kniv. Det er heller ikke tvilsomt at [pasienten] utgjorde en alvorlig trussel og kunne påført tjenestepersonene alvorlig skade», skriver Spesialenheten i sin avgjørelse.

Powered by Labrador CMS