Politikvinne får bot for å ha delt interne opplysninger

En politikvinne på Østlandet har fått 7000 kroner i bot for å ha gått inn på politiets internsystem og deretter delt opplysninger med naboer.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Spesialenheten for politisaker, som etterforsker mulige lovbrudd begått av politifolk i tjeneste, til avisen Budstikka.

Hendelsen skjedde i 2021 da kvinnen logget seg inn på en jobb-PC og hentet ut interne politiopplysninger som hun ga videre til to nære naboer, som var på hennes parti i en nabolagskonflikt, ifølge et saksdokument fra Riksadvokaten.

Beboeren som var motpart i konflikten reagerte og mistenkte at kvinnen hadde misbrukt interne politisystemer, og det var hun som omsider anmeldte politikvinnen.

Riksadvokaten, som kom inn i saken etter at Spesialenheten la den til side, er ikke i tvil om at politikvinnens handlinger er kritikkverdige.

– Hun, som erfaren politiansatt, burde ha gode forutsetninger for å forstå at fremgangsmåten var i strid med reglene om innsyn i straffesaksdokumenter, sier assisterende riksadvokat Torunn Salomonsen Holmberg til avisen.

Powered by Labrador CMS