HARDE KAMPER: Det er harde kamper i Sudan. 75 norske borgere, herunder også en norsk politimann som var politirådgiver i Sudan, er nå evakuert fra det krigsherjede landet. Dette satelittbildet fra Planet Labs PBC viser en stor brann i hovedstaden Khartoum tirsdag 18. april, like ved flere store sykehus.

POD: Norsk politirådgiver i trygghet

Politidirektoratet opplyser at den norske politirådgiveren som har befunnet seg i Khartoum i Sudan torsdag morgen er i trygghet. 75 norske borgere har de siste dagene fått bistand til evakuering fra Sudan.

Publisert Sist oppdatert

– Politimannen som befant seg i Sudan er nå trygt ute av Sudan og er på vei hjem til Norge, sier seksjonssjef Ingrid Dagestad i Politidirektoratet til Politiforum.

I løpet av onsdag og natt til torsdag har rundt 30 norske borgere kommet seg ut på norske og andre lands fly fra Sudan. Til sammen har dermed omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Håland Simenstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Samarbeid med Forsvaret

– Det er etter det vi har opplysninger om, 80 som fremdeles er i Sudan, men vi har et veldig nært samarbeid med Forsvaret og koordinerer dette tett med andre land, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt til TV 2.

Simenstad i Utenriksdepartementet sier til NTB at det stadig er nye personer som tar kontakt, så antallet endrer seg litt hver dag.

– Dette er en stor internasjonal fellesoperasjon hvor mange land bistår hverandre med å hente ut borgere fra krigshandlingene. Store ressurser er satt inn fra UDs krisestab og Forsvaret for å hjelpe norske borgere ut fra Sudan, sier Simenstad.

Powered by Labrador CMS