Ny visepolitimester i Agder politidistrikt

Morten Sjustøl ble utnevnt i statsråd fredag.

Publisert Sist oppdatert

Politiinspektør Morten Sjustøl (40), som i dag er stabssjef i Agder politidistrikt, blir ny visepolitimester i distriktet.

Sjustøl tiltrer fra det tidspunktet Politidirektoratet bestemmer, og er åremålsutnevnt for seks år.

«Sjustøl har bakgrunn fra Oslo politidistrikt og kom fra Krise- og gisselforhandlertjenesten (KGF) ved nasjonale bistandsressurser, før han startet som stabssjef i Agder politidistrikt i 2017», skriver politidistriktet i en pressemelding.

– Morten har en bred og spennende erfaring fra politiet. Jeg oppfatter han som endringsorientert og med svært gode samarbeidsevner både overfor våre samarbeidspartnere og internt i organisasjonen. Jeg ser fram til å lede og videreutvikle Agder politidistrikt sammen med ham, hvor han med sin bakgrunn og sine personlige egenskaper kan bidra med et nytt og annerledes blikk på de utfordringer politiet står overfor i årene som kommer, sier politimester Kjerstin Askholt i pressemeldingen.

Det var totalt ni søkere til stillingen som visepolitimester i Agder, hvorav tre kandidater trakk søknaden og en søker var unntatt offentlighet.

Alle de ni søkerne var menn, hvorav en av dem dagens visepolitimester, Arne Sundvoll, som altså ikke nådde opp.

– Arne har gjort en meget solid jobb i ledelsen i politidistriktet gjennom mange år, først som prosjektleder for politireformen, og nå senest som visepolitimester. Hans brede erfaring vil vi ha behov for i andre roller og viktige oppgaver i distriktet fremover, sier Askholt i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS