NTB skal formidle informasjon fra politiloggen

NTB og og Politidirektoratet (POD) har inngått en samarbeidsavtale om formidling av operativ informasjon fra politiloggen til pressen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NTB selv i en pressemelding.

Politiloggen er utviklet slik at politiet kan publisere overordnet informasjon på Politiet.no, og samtidig sende mer detaljert informasjon til mediene.

Verktøyet som hele politiet skal få tilbud om å ta i bruk første halvår 2024, ble utviklet som en del av et pilotprosjekt i Oslo politidistrikt.

– Evaluering fra prøveperioden viser at pressefeltet i Politiloggen kan bidra til at arbeidet til både operasjonssentralen og pressen gjøres enklere og mer effektivt. Vi så blant annet at operatørene fikk færre samtaler i en innledende fase av hendelsen, samtidig som pressen fikk utvidet informasjon uten å etterspørre den, sier Torgeir Haugen, seksjonssjef for politioperativ seksjon i POD.

Verktøyet skal gradvis rulles ut i politidistriktene i 2024.

– Vi håper denne løsningen vil bidra til mer åpenhet rundt pågående hendelser og gjennom det øke tilliten mellom presse og politi, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i POD.

Utviklingen av løsningen for pressen er gjort i tett samarbeid med operasjonssentralmiljøet og pressen selv, skriver NTB i pressemeldingen.

– Åpenhet mellom pressen og politiet er en forutsetning for et demokratisk og opplyst samfunn. God kommunikasjonsflyt mellom oss er en av nøklene til å sikre dette, og det er nettopp det Politiloggen bidrar til å gjøre, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Powered by Labrador CMS