Politi og sperringer ved stedet der en mann ble skutt av politiet i Blystadlia i Rælingen kommune natt til lørdag. Skadene er ikke livstruende, i følge politiet.
Politi og sperringer ved stedet der en mann ble skutt av politiet i Blystadlia i Rælingen kommune natt til lørdag. Skadene er ikke livstruende, i følge politiet.

Fire tjenestepersoner avhøres etter skyting

Fire politibetjenter avhøres etter at en mann ble skutt i Rælingen natt til lørdag. Mannen som ble skutt, er foreløpig ikke avhørt.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Spesialenheten for politisaker i en pressemelding lørdag ettermiddag.

– Teknikerne fra Kripos er ferdige på åstedet, og det videre arbeidet med å gjennomgå funn og opplysninger fra stedet er påbegynt. Det foretas samtidig avhør av fire tjenestepersoner fra politiet som er sentrale i saken. Mannen som ble skutt, er foreløpig ikke avhørt, men dette ønskes gjennomført så raskt som mulig, heter det videre i pressemeldingen.

Ble truffet i beinet

Etterforskningen av Spesialenheten for politisaker ble iverksatt for å kartlegge hendelsesforløpet og omstendighetene rundt skuddene politiet avfyrte. Kripos bisto i arbeidet.

Mannen som ble skutt, ble truffet i beinet og muligens i armen, opplyste Spesialenheten lørdag morgen.

Løsnet skudd mot politiet

Det var i 4.45-tiden natt til lørdag i Blystadlia i Rælingen kommune at mannen ble skutt av politiet. Hendelsen oppsto da vedkommende løsnet flere skudd og rettet skytevåpen mot politiet, opplyste operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til Romerikes Blad like etter hendelsen.

– Siktede er kjent for politiet fra før. Vedkommende er også siktet for andre brudd på våpenloven, opplyser politiinspektør Terje Didriksen i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet har opprettet straffesak og iverksatt etterforskning i forbindelse med siktelsen.

– Det er blant annet foretatt en ransakelse av mannens hjem, hvor det er blitt funnet flere våpen, opplyser Didriksen.

Også fått status som fornærmet

I tillegg til siktelsen har mannen fått status som fornærmet på grunn av skuddskadene han ble påført.

Mannens forsvarer, advokat Hilde Moe, opplyste til NTB tidligere lørdag at hun ikke har vært i kontakt med sin klient.

– Min klient er til operasjon nå, og situasjonen per nå er ikke livstruende. Samtidig er det ikke frigitt noen dokumenter i saken. Det vil si at jeg kun vet hva han er siktet for, men ikke noe mer, sa Moe til NTB lørdag formiddag.

Ble observert med skytevåpen

– Bakgrunnen for at politiet rykket ut, var at den siktede ble observert med skytevåpen, opplyste Terje Didriksen til NTB lørdag formiddag.

Politiinspektøren ønsket ikke å uttale seg ytterligere om hendelsesforløpet, men henviser til Spesialenheten for politisaker.

Han opplyste samtidig at et avhør foreløpig vil la vente på seg.

– Tilstanden til siktede etter operasjonen vil gi en indikasjon på når et eventuelt avhør kan gjennomføres, men det er også opp til Spesialenheten å avgjøre, sa han.

Powered by Labrador CMS