Elleve narkotikasiktede personer pågrepet i Norge – skal overleveres til Spania

Elleve personer ble mandag pågrepet i flere politidistrikter, siktet for grov narkotikakriminalitet. De er begjært overlevert til spanske myndigheter.

Publisert

De er også siktet for å være en del av en organisert kriminell gruppe, skriver Kripos i en pressemelding.

– Bakgrunnen er et lengre etterforskningssamarbeid med flere land mot et kriminelt nettverk. Etterforskningen har nå kommet så langt at spanske myndigheter har begjært de personene i nettverket som oppholder seg i Norge, overlevert for straffeforfølgning der, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen ved Kripos.

Personene er begjært overlevert til Spania gjennom en europeisk arrestordre, som er en avtale mellom flere europeiske land der landene forplikter seg til å overlever egne borgere dersom vilkårene er oppfylt.

– Flere av de siktede er kjent for politiet fra tidligere, noen av dem for alvorlig kriminalitet. Spansk politi mener de inngår i et større nettverk som har samarbeidet om grov narkotikakriminalitet, sier Perminow Stenersen.

Kripos opplyser videre at de siktede vil bli begjært varetektsfengslet i påvente av behandling av overleveringsbegjæringene. De vil foreløpig ikke uttale seg ytterligere om etterforskningen eller nettverkets virksomhet, av hensyn til taushetsplikten knyttet til den spanske etterforskningen.

Powered by Labrador CMS