TILTALT: Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev (t.h.) og hans forsvarer Brynjulf Risnes i Oslo tingrett, der Medvedev er tiltalt for å ha deltatt i et slagsmål utenfor en pub i Oslo sentrum og for vold mot politiet.

Antatt Wagner-avhopper nekter for politivold

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev erkjenner straffskyld for tre tiltalepunkter, men nekter for politivold.

Publisert Sist oppdatert

Medvedev møtte i Oslo tingrett tirsdag, tiltalt for å ha deltatt i et slagsmål utenfor en pub i Oslo, og for vold mot politiet.

Tiltalt for spark

Hendelsen fant sted i februar. Politiet kom til stedet etter slåsskampen, og da de skulle føre ham inn i en politibil, sparket Medvedev mot en eller flere av politifolkene, ifølge tiltalen.

Hans forsvarer, advokat Brynjulf Risnes, sier Medvedev mener det var en misforståelse.

– Han skjønte ikke helt hva som foregikk og fikk panikk. Han ble satt i håndjern og ble vel redd og usikker på hva som skjedde. Han mener at han ikke sparket, men at han sprellet fordi det gjorde vondt, sier Risnes til NTB.

Tok med luftpistol

Deretter, i mars, tok Medvedev med seg en luftpistol til en bar i Oslo sentrum. Både dette forholdet og slåssingen har han erkjent skyld for, men ikke vold mot politiet.

– Vi mener at disse forholdene er straffbare. Har ikke noe å gjøre med at det er Medvedev, vi hadde gjort akkurat det samme hvis det var hvilken som helst annen person. Det er nok snakk om en kort straff, sier aktor i saken, politiadvokat Vegard Gjertsen, til NTB.

Powered by Labrador CMS