SMITTEVERNUTSTYR: Disse eskene med smittevernutstyr er nå på vei ut til politidistriktene.

Politiets Fellestjenester: - Vi mottar smittevernutstyr daglig

Får leveranser på engangskjeledresser, hansker, sko-overtrekk, desinfeksjonsmiddel, munnbind og beskyttelsesbriller.

Publisert

Flere politidistrikter har meldt at de har for lite smittevernutstyr. Blant annet uttalte Robert Thorsen, leder for patruljeseksjonen i enhet sentrum i Oslo politidistrikt, til Politiforum forrige lørdag, at de hadde for få munnbind

Politiets Fellestjenester (PFT), som leverer utstyr til alle landets politidistrikt, forteller at de nå får leveranser på engangskjeledresser, engangshansker, sko-overtrekk, desinfeksjonsmiddel, munnbind og beskyttelsesbriller. 

DAGLIGE LEVERANSER: PFT får nye leveranser på engangskjeledresser, engangshansker, sko-overtrekk, desinfeksjonsmiddel, munnbind og beskyttelsesbriller.

- Vi får inn leveranser på smittevernutstyr daglig. Leveransene kommer fra hele Europa, samt Kina. PFT har kontakt med flere produsenter og leverandører, og blir sammen med Helse prioritert. Helsesektoren prioriteres naturligvis først, skriver Dag Willy Minsås seksjonsleder i PFT Materiell og logistikk, i en e-post til Politiforum. 

LES OGSÅ: Her kommer de nye politistillingene

Han legger til at de jobber kontinuerlig med å skaffe smittevernmateriell. 

PFT vil derimot ikke opplyse om volumet på bestillingene, eller hva prisen er for politidistriktene som skal kjøpe dette. Minsås opplyser om at politidistriktene bestiller alt smittevernutstyret vis PFTs nettbutikk, hvor alle de aktuelle produktene er tilgjengelig. 

- Flere politidistrikt har meldt om at de ikke har nok smittevernutstyr. Er denne situasjonen endret nå? 

- Dette er en spesiell situasjon. PFT jobber nå kontinuerlig med å skaffe smittevernmateriell. Leveransene av smittevernutstyr til PFT har økt etter hvert som omfanget av behovet har økt, og sendes fortløpende ut etter bestillinger fra politidistriktene, skriver Minsås. 

LES OGSÅ: Lasse måtte i karantene etter jobbhendelse: - Kritikkverdig at vi ikke blir testa

Powered by Labrador CMS