STENGT: Alle passkontor i landet stenges for publikum.

Stenger publikumstjenester i politiet

Ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger i to uker. Det innføres også reiseforbud for utvalgte medarbeidere.

Publisert

Regjeringen har offentliggjort en rekke nye, strenge tiltak for å dempe spredningen av koronaviruset. I en pressemelding opplyser Politidirektoratet at politet nå iverksetter ytterligere tiltak for å begrense smitte av koronaviruset, og sikre en god beredskap i hele landet. 

Det innebærer blant annet at ikke-kritiske publikumstjenester som krever fysisk oppmøte stenger. 

«Samtlige ikke-kritiske publikumstjenester vil foreløpig holde stengt fra og med fredag 13. mars til og med torsdag 26. mars. Innbyggerne gjøres oppmerksomme på at perioden kan forlenges ved behov. Tjenestene som omfattes av tiltaket er pass, nødpass, levering av anmeldelse, hittegods, avtaler som omhandler opphold og utlendingstjenesten, våpen, Namnsmannen og Forliksrådet», skriver Politidirektoratet. 

POD poengterer at politiet er en av flere samfunnsaktører som har en viktig rolle som en del av samfunnets samlede beredskap, og må opprettholde virksomheten også i krevende situasjoner som denne. De skriver videre at det også er viktig at politiet bidrar til dugnaden i samfunnet om å redusere smittespredningen. 

-Dette vil medføre ulemper for de som rammes. Vi ber om forståelse for at politiets prioritet nå er å sikre en god beredskap i hele landet, og samtidig ivareta smittevernhensyn, sier assisterende politidirektør Håkon Skulstad. 

LES OGSÅ: Koronaviruset: Dette er tiltakene i politiet

Reiseforbud

I tillegg har politiet også iverksatt egne interne tiltak, som hjemmekontor, utvidet karantene og reiseforbud. 

Politidirektoratet opplyser om at de innfører forbud mot å reise til utlandet «for utvalgte medarbeidere». Reiseforbudet omfatter både fritids- og feriereiser, og gjelder i utgangspunktet ut april 2020, men kan bli forlenget. 

Politidirektoratet fraråder også medarbeidere å foreta unødige innlandsreiser med kollektivtransport, som tog, buss og fly.

-Innføring av reiseforbud og flere andre innstramminger er nødvendig for å sikre at politiet opprettholder sin operative evne, og at vi samtidig ivaretar vårt felles ansvar til å begrense smittespredning, sier Skulstad. 

LES OGSÅ: Politihøgskolen stenger all undervisning

Utvidet karantene

Politidirektoratet har bestemt at flest mylig av medarbeiderne i politiet, som ikke har oppgaver som krever at de skal møte på arbeidsplassen fysisk, skal ha hjemmekontor. Dette gjelder i første omgang fram til 26. mars. 

Dersom du har vært på reise utenfor Norden, skal du også være i hjemmekarantene i 14 dager etter at du kom hjem. Dette har tilbakevirkende kraft fra 27. februar. 

Politidirektoratet påpeker i et skriv på politiets intranett at karantenereglene gjelder hele døgnet, ikke bare tidspunktet man er på arbeidsplassen. Det omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser og ikke ta offentlig transport, ikke gå i butikken og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. 

Powered by Labrador CMS