Bildet er tatt under avslutningsseremonien for tredjeårsstudenter ved Politihøgskolen i Oslo i 2018.

Avlyser vitnemålsutdelingen

- Det er selvsagt den situasjonen at vi ikke skal samle veldig mange mennesker på et sted, sier stabssjef Eirik Rosø ved PHS.

Publisert

I juni skulle den den høytidelige seremonien med utdeling av vitnemål til politistudentene holdes.  Vitnemålsutdelingen gjennomføres hvert år ved Politihøgskolens (PHS) studiesteder i Bodø, Stavern, og Oslo.

Nå forteller stabssjef Eirik Rosø ved PHS at koronaviruset setter en stopper for den tradisjonsrike utdelingen.

- Selve seremonien er avlyst. Det er selvsagt den situasjonen at vi ikke skal samle veldig mange mennesker på et sted. I tillegg ønsker vi forutsigbarhet for studentene. Det andre er at vi har en god del B3-studenter som trolig ikke vil få vitnemålet sitt til akkurat den tiden som er planlagt, sier Rosø.

STOPPES AV KORONA: - Selve seremonien er avlyst, sier stabssjef Eirik Rosø ved PHS.

Han sikter til de 180 politistudentene på tredje året (B3) som ikke har fått gjennomføre det tre ukers lange leirprogrammet, som er obligatorisk for å få bachelorgraden.

Koronaviruset satte en stopper for det.

LES OGSÅ:Politiet må hanskes med korona-saker

Usikkert om det bli ny utdeling

Under leirprogrammet øver studentene på hvordan de skal håndtere ulike situasjoner som de kan komme opp i som politi. I løpet av denne tiden må studentene også bestå skyteprøven med pistol og maskinpistol.

- Akkurat på det tidspunktet for når vitnemålsutdelingen skulle ha foregått i juni så vurderer vi til å kjøre B3 leir for studentene som ikke har gjennomført det. Hvis smittesituasjonen tilsier at vi kan kjøre leirprogrammet, vil det være et stor andel av politistudentene som ikke får være med på vitnemålsutdelingen, fortsetter Rosø.

- Vil vitnemålsutdelingen bli arrangert på et senere tidspunkt?

- Det har vi ikke besluttet enda, og det må vi komme tilbake til, sier Rosø.

Får følger

Dette er ikke første gang at koronaviruset får konsekvenser for politistudentene.

Torsdag 12. mars ble alle studenter og ansatte ved PHS bedt om å ta hjemmekarantene i 14 dager, som følge av mistanke om smitte av koronavirus ved PHS. Skolen er stengt til over påske.

For kort tid siden ble det også kjent at flere politistudenter må belage seg på å ta hjemmeeksamen og eksamen på nett. PHS har ikke besluttet om det gjelder for alle eksamener og ser an koronasmittens utvikling. 

LES OGSÅ: Alle studenter og ansatte ved Politihøgskolen bedt om å gå i karantene

Powered by Labrador CMS