Politistudenter på Kongsvinger gikk for TV-aksjonen 2013. Fra venstre: Anders Husväg, Steinar Rakneberg, Bernt Åge Rekstad, Erik Abusdal, Mariell Wangen, Vetle Fosse, Gina Nordlie, Martin Hammervik, Gina Ruud og Marius Melby.

Politistudenter samlet inn penger for TV-aksjonen

- En veldig fin opplevelse. Folk er rause og givergleden er stor. Dette bør bli en tradisjon, sier poltistudentene på Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ble veldig godt tatt imot. Folk er vennlige og vi blir møtt med smil, forteller Anders Husvåg og Kent Skibstad til Politiforum.

De to poltistudentene var begge bøssebærere for årets TV-aksjon på NRK, der pengene gikk til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

- I år var vi ti studenter som deltok, og nå er vi veldig fornøyde med årets innsats. Vi håper å videreføre dette som en tradisjon til studentene som kommer til Kongsvinger neste år, sier Skibstad.

Han forteller at siden Politihøgskolen ble opprettet på Kongsvinger i 2009, har det alltid vært førstårsstudenter som har gått for TV-aksjonen.

- Dette gir en veldig fin symboleffekt. Det viser at fremtidige politifolk er samfunnsengasjerte, bryr seg om sine medmennesker og stiller opp for samfunnet vi lever i.

Vil gi noe tilbake

Studentene forklarer at de føler seg heldige som har kommet inn på Politihøgskolen. Som politistudenter ønsker de å kunne bidra med noe positivt tilbake. Sånn sett er TV-aksjonen en fin anledning.

- Når du får bli med som bøssebærer, så føler du at du bidrar litt i samfunnet, og at du gjør litt ekstra nytte for andre, sier Husvåg.

- Og kanskje det at vi stiller opp nå også gjør at andre vil stille opp i fremtiden? Politiet og politistudenter er forbilder for mange, så jeg tror alt i alt at vi kan sende mange positive signaler på flere måter, sier Skibstad.

Han synes heller ikke det gjør noe om de får til å kaste litt ekstra lys på årets tema:

- Demens er et viktig og vanskelig tema. Jeg gjør dette fordi det er en god sak, sier han til Politiforum.

God opplevelse

Alle studentene kan melde at det har vært en god opplevelse å delta på dette, forteller Skibstad.

- Selv er vi veldig fornøyde. Stemningen var god, og til og med været var fint!

Bøssemakker Husvåg er helt enig:

- Folk er rause, og givergleden var større enn jeg hadde forestilt meg. Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor blide folk var, og hvor godt vi ble mottatt, forteller han Politiforum.

- Tror du dere fikk samlet inn mye?

- Vi vet ikke hvor mye penger vi fikk inn, men jeg har en følelse av at det ble en del penger i bøssa.

- Folk flest hadde sedler å gi, supplerer Skibstad.

Vil gå igjen neste år

De to kan altså trygt anbefale andre politistudenter å stille opp som bøssebærere neste år. Og vi skal ikke se bort fra at de stiller igjen selv også.

- Det var sosialt og veldig gøy å være med på dette. Man møter mange kjekke folk på veien. Jeg vil garantert være med på dette neste år også, sier Husvåg.

Han forteller at de ringte på hos folk i alle aldre under aksjonen, og mange var engasjerte i demenssaken.

- Jeg er positivt overasket, sier han.

- I tillegg får vi som er politistudenter gjort noe positivt i byen vi "låner" mens vi studerer her. Jeg tror dette er med på å skape et godt inntrykk av politistudentene, sier Skibstad.

Politistudent Anders Husvåg i Kongsvinger samlet inn penger til TV-aksjonen 1
Powered by Labrador CMS