Hvem overtar etter Arne Johannessen?

Den mangeårige lederen av Politiets Fellesforbund (PF) går nå inn i sin siste periode. Hvem skal overta når Johannessen takker for seg?

Publisert Sist oppdatert

Selv om landsmøtet valgte Johannessen som leder for de to neste årene, er det allerede diskusjon om hvem som skal overta.

Det er trolig flere som tar mål av seg til å fylle skoene etter Johannessen. Hvis han da ikke tar dem med seg.

Trakk kandidaturet

Leder for Oslo Politiforening og landets største lokallag i PF med rundt 2000 medlemmer, Sigve Bolstad, har tidligere erklært at han har lyst til å bli leder.

Tidligere i år gikk han ut og ville utfordre Johannessen om kampen til ledervervet på årets landsmøte. Etter kort tid trakk han likevel kandidaturet etter en tøff intern runde. Senere ble han gjenvalgt som nestleder for PF for samme periode som Johannessen er valgt til å være leder.

Spørsmålet som nå ligger åpent er om Bolstad i den kommende perioden klarer å samle nok støtte til å få drømmen om sjefsstolen i den mektige politifagforeningen oppfylt.

Allerede i januar skal Johannessen ha permisjon for å gå på sjefskurset til Forsvarets høgskole.

I tre måneder vil Bolstad vikariere i posisjonen, og han får god anledning til å markere seg som en samlende, tydelig og gjennomføringssterk leder som står godt i mediedebatten. Han vil bli fulgt med argusøyne, og må benytte tiden godt. For det er ikke, og skal ikke være noen selvfølge hvem som går inn i lederjobben i PF.

En styrke for organisasjonen

For det er andre gode kandidater som kan tenkes å puste Bolstad i nakken. Det er en styrke for organisasjonen. Som vanlig for en fagforening, står det tunge saker på vent.

Lederen skal selge inn resultatet av forhandlingsresultatet av ATB (politiets arbeidstidsbestemmelser) uansett om det oppfattes som godt eller dårlig for medlemmene. Bevæpningsdebatten skal føres, det skal leveres premisser i den kommende politianalysen, og det vil være oppkjøring og forberedelser til vårens lønnsoppgjør.

Å skulle tre inn i lederstillingen i PF blir ingen enkel jobb.