Åre(selv)mål

Kan vi blåse i fløyta for årets ....mål?

Publisert Sist oppdatert

Noen ganger klarer jeg å henge med. Og andre ganger forstår jeg ikke et kvekk. Selv om jeg prøver alt jeg kan. Det har jeg forsøkt å lære meg å leve med. Når jeg ikke skjønner poenget, pleier jeg å holde kjeft. I politiet kan dette være et smart trekk - ja, det kan faktisk være en av de bedre, uskrevne intern-reglene.

Man bare nikker svakt slik at kolleger rundt TV-bordet ser at man følger med. Som regel går det bra. Men ikke da jeg så en scoring da håndballgutta spilte mot Polen. Jeg jubla - men på feil sted. Det var polakkene som putta. Rundt meg satt en gjeng med politifolk med sleivkjeften på vidt gap. Så nå har man lært: Nå jubler undertegnede umiddelbart etter at de andre har begynt.

På samme måte tror jeg opposisjonen på Stortinget jubler. Skulle de gå tom for billige poenger mot de rød-grønne i regjeringskorridorene, kan de frydefullt kikke mot høyblokka, der justisministeren deler hus med statsministeren.

Og i fjor sommer, i 7. etasje: «Hva gjør jeg», tenkte Storberget, når han så at politidirektøren skulle avslutte sitt åremål høsten 2009. Til alt hell hadde han avlagt juridisk embetseksamen for en del år siden. Løsningen fant han (nesten) i den røde bok. «Jeg bare forandrer litt i den, så kan hun fortsette», tenkte han. Om byråkratene kastet seg over det med glød og iver, aner jeg ikke. Men skrev, det gjorde de.

En god idé, jublet Storberget. Akkurat som jeg jublet da polakkene scoret. Og akkurat som når politifolka rundt meg kvitterte for feilplassert jubel, kom tilbakemeldingene fra høringsinstansene. Det gikk med mye regnskog til «dette liker vi ikke» og/eller «lovbrudd».

Vel er politidirektøren vel ansett, har alltid levert økonomiske resultater kjemisk fritt for underskudd og har holdt villstyrige politifolk stramt i tøylene. Men er Norge så fri for andre gode alternativer at det var så viktig å betale den høye politiske prisen på å trumfe dette gjennom? Det er akkurat det jeg ikke skjønner. Men det skal jeg holde kjeft om. Politifolk med sleivkjeften på vidt gap har jeg sett før.

Kan vi blåse i fløyta for årets ....mål?

Powered by Labrador CMS