- Storberget må ta ansvaret

Erna Solberg blir provosert over justisministeren.

Publisert Sist oppdatert

- Justisminister Knut Storberget har med det han har fortalt gjort meg provosert, sier Erna Solberg.

- Han har gjentatte ganger sagt at kriminaliteten går riktig vei. Vi vet at Tollvesenet tar mer narkotika enn noe gang. Samtidig melder politiet at det flyter av narkotika. Når jeg møter politiledelsen i forskjellige politidistrikt er de klare på at nedgangen i narkotikatallene skyldes ressursene. Men justisministeren bruker statistikk, og kun deler av den for å forskjønne virkeligheten. Hadde han sittet i en mindretallsregjering hadde det vært stormløp mot justisministeren nå som følge av måten han opptrer i det politiske landskapet på. Når han i sine stadige pressemeldinger skryter av hvor mye han har fått til med politiøkonomien, opererer han med nominelle tall. Det er en grense for hvor uryddig han kan oppføre seg i den politiske debatten, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Hun mener det er Storberget selv som over lengre tid har skapt for store forventninger om «politiets år».

- Det er begrenset hvor lenge han kan holde på med dette. Nå krasjer det. Summen av alle de negative tallene som presenteres er ikke bra. Han må nå innrømme årsakene til de svake resultatene. Færre anmeldte trafikkforseelser skjer ikke fordi at folk kjører penere og færre narkotikasaker handler ikke om mindre narkotikaomsetning. Det har med tilgjengelige ressursene og motivasjonen til de politiansatte å gjøre. Min opplevelse er at aggresjonsnivået ute i politiet har kommet dit det er på grunn av Storberget selv. Han har fått for lett spill for lenge. Nå opplever jeg at han forsvinner litt fra den politiske debatten, sier Solberg.

Samfunnet aksepterer ikke dette

Justispolitisk talsmann Jan Arild Ellingsen i Frem­skrittspartiet mener samfunnet ikke kan akseptere polititallene for 2008.

- Samfunnet kan selvsagt ikke akseptere at politiets narkotikainnsats reduseres med formidable 30 prosent fra 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008. Særlig sett i lys av det alvorlige som rusmidler genererer av personlige tragedier for de narkomane og de fantastiske inntekter for bakmennene. Politiet er verktøy nummer én i denne kampen. Da blir det helt galt at straffesakstallene fra Politidirektoratet går feil vei, sier Ellingsen.

Powered by Labrador CMS