Politiet i Bergen opplever atter en varslingssak.

Politimann hevder å ha blitt degradert etter varsling

En politietterforsker varslet om manglende innsats mot menneskehandel i Vest politidistrikt. I ettertid ble han plassert i en stilling i en annen enhet.

Publisert

En politimann ved seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet i Bergen, varslet i fjor høst om det han mener er gjentatte tilfeller av manglende oppfølging og etterforskning av grove menneskehandelsaker. Det skriver VG.

Det skal ifølge varsleren dreie seg om grov vold og voldtekt mot kvinner.

Etter at mannen returnerte til jobben etter et rundt tre måneder langt humanitært oppdrag, opplevde han å ha blitt flyttet til en annen enhet. I stedet for å jobbe mot organisert kriminalitet, ble han flyttet til Felles straffesaksinntak, noe som innebar annen turnus og mindre lønn, ifølge avisa.

Mens politimannen var i utlandet, fikk han en e-post fra sjefen sin, som sa at han måtte bytte stilling.

– For å ivareta arbeidsmiljøet for deg og for medarbeiderne ved Seksjon for organisert kriminalitet ønsker vi ikke at du skal arbeide ved den seksjonen nå, gjengir VG fra en e-post fra lederen for seksjonen politimannen jobbet ved.

Politimannens advokat, Birthe Eriksen, mener det er snakk om en klar degradering av varsleren.

– Forflytningen representerer en klar karrieremessig nedgradering i forhold til ansvar, oppgaver og anseelse. Ettersom han i den nye stillingen har en annen turnus, har han også gått ned i lønn, skriver Eriksen i varselet, og hun får også støtte av fagforeningen, Politiets Fellesforbund i Vest.

Politimester i et Vest, Kaare Songstad, har på sin side hevdet at det i lengre tid har vært nødvendig å følge opp politimannen, etter at det har blitt påpekt at politimannen har holdingsmessige problemer og har hatt negativ innvirkning på arbeidsmiljøet. Blant annet skal det dreie seg om motvilje mot å innrette seg etter pålegg fra kvinnelige ledere.

Dette avviser advoakaten og politimannen, som varsler rettssak for å få jobben tilbake. Politiet i Vest og Politidirektoratet vil ikke kommentere varselet, utover at det er til behandling og at de mener politiets varslingsrutiner er fulgt.

LES OGSÅ: – Debattklimaet i politiet er ikke optimalt

Powered by Labrador CMS