STOR FORSTÅELSE: Sigve Bolstad sier at Politiets Fellesforbund har stor forståelse for at dette må være en stor påkjenning for Waras familie.

Sigve Bolstad: - Nå er det viktig å få stabilitet i justisdepartementet

Jon Georg Dale fortsetter som både samferdselsminister og fungerende justisminister inntil ny statsråd er på plass.

Publisert Sist oppdatert

Politiets Fellesforbund har stor forståelse for det som må være en stor påkjenning for familien. Det blir nå viktig å få på plass stabilitet i justisdepartementet fremover, sier Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, til Politiforum. 

På en pressekonferanse torsdag fortalte Tor Mikkel Wara (Frp) at han går av som justisminister. Statsminister Erna Solberg (H) opplyste at Jon Georg Dale fortsetter som justis- og innvandringsminister inntil ny statsråd er på plass. 

- Statsministeren må snarest mulig få på plass hvem som skal styre departementet. Situasjonen som har vært med så hyppig skifte av ministere er uheldig. Nå må det stabilitet og kontinuitet til, sier Bolstad. 

Solberg: – Ingen sammenheng

Waras avgang kom etter at PST tidligere på dagen varslet at Waras samboer er mistenkt for å stå bak samtlige av hendelsene rundt parets bolig i løpet av vinteren. 

Solberg sier avgangen ble avklart tidlig på dagen i dag, før den utvidete siktelsen.

- Det er ikke knyttet til utvidelse av siktelse i dag. Det var heller ikke noe vi kjente til før det ble kjent i media, sier Solberg. 

Da Wara tok permisjon for to uker siden, tok samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) over som midlertidig justisminister. Dale er Norges femte justisminister på et drøyt år, og den sjette totalt under denne regjeringen. 

LES OGSÅ: Justisminister nummer fem på 14 måneder

Hyppig skifte

Først kom Anders Anundsen i 2013. Etter 1161 dager i sjefsstolen tok partikollega Per-Willy Amundsen over, rett før jul 2016. 

Amundsen satt til 17. januar 2018 - i 393 dager - før Sylvi Listhaug tok over ansvaret for justissektoren. Men Politiforum rakk knapt å publisere inntredelsesintervjuet med Listhaug før hun måtte gå etter bare 62 dager som justisminister.

Bare én justisminister har sittet kortere etter krigen

Per Sandberg kom inn som settestatsråd og ble sittende i 15 dager, før Tor Mikkel Wara ble utnevnt som ny justisminister 4. april i fjor. 

Powered by Labrador CMS