Politihuset i Ski mottok onsdag morgen en skarp bombe.

Bomben i Ski politidistrikt

– En forkastelig og samfunnsødeleggende handling

Stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Lene Vågslid (Ap) reagerer sterkt på angrepet mot Ski politistasjon.

Publisert

Torsdag formiddag ble det kjent at pakken som ble levert til Ski politistasjon onsdag morgen, var en bombe. 

Bomben var konstruert for å detonere ved åpning og politiet mener den hadde som hensikt, og potensial, til å skade politiansatte.

Stortingsrepresentant Lene Vågslid.

– En skarp bombe sendt til politihus - med hensikt å skade og drepe ansatte. Det er et sjokkerende angrep på vårt samfunn. Politiet skal passe på oss og gjøre hverdagen vår så trygg den kan være.

– Et angrep på denne beredskap kan ikke tolereres på noen som helst måt. En slik forkastelig og samfunnsødeleggende handling må reageres på, på en tydelig og kraftig måte, sier Lene Vågslid. 

Hun berømmer politiet og bombegruppa for det gode arbeidet de gjorde, og for at de fikk uskadeliggjort bomben. 

Også Politiets Fellesforbunds leder, Sigve Bolstad reagerer sterkt på angrepet. 

– Dette er et alvorlig angrep mot norsk politi, mot de som jobber hver dag for å ivareta befolkningens trygghet og rettsikkerhet, og mot samfunnet, sier Bolstad.

Leder av Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad.

Ingen er siktet, pågrepet eller mistenkt for å ha sendt bomben, og politiet vil ikke si noe om konstruksjonen av bomba, av hensyn til etterforskningen av saken.

– Vi kan ikke akseptere at ansatte i norsk politi angripes på denne måten, og vi håper politiet i Øst politidistrikt og Kripos kommer til bunns i hvem som står bak angrepet, sier Bolstad.

Også han berømmer de ansatte.

– Vi er veldig glad for at snarrådige ansatte fattet mistanke, og at bomben ble uskadeliggjort før den gjorde skade, og i verste fall, tok livet av ansatte, sier Bolstad.

Powered by Labrador CMS