STORE MØRKETALL: - Økonomisk kriminalitet er et stort samfunnsproblem, en trussel for næringslivet og mørketallene er store, sier statssekretær John-Erik Vika i Justis- og beredskapsdepartementet.

Justisdepartementet vil kartlegge omfanget av økonomisk kriminalitet

- Resultatene fra undersøkelsen vil brukes til å lage ny og bedre politikk på området, sier statssekretær John-Erik Vika i Justis- og beredskapsdepartementet.

Publisert

I disse dager sender Justis- og beredskapsdepartementet ut en større undersøkelse til over 100.000 virksomheter fra alle samfunnssektorer.

Undersøkelsen vil kartlegge omfanget av økonomisk kriminalitet rettet mot offentlige og private virksomheter, skriver regjeringen i en pressemelding.

Videre kommer det frem at undersøkelsen vil ta for seg utsatthet for ulike typer økonomisk kriminalitet, som bedrageri, korrupsjon og datainnbrudd, konsekvenser av lovbrudd og tiltak virksomhetene gjør for å forebygge lovbrudd.

LES OGSÅ: Økonomisk kriminalitet koster samfunnet minst 145 milliarder

Statssekretær John-Erik Vika i Justis- og beredskapsdepartementet, sier at de håper at mange vil svare på undersøkelsen - også de som ikke har opplevd lovbrudd.

- Økonomisk kriminalitet er et stort samfunnsproblem, en trussel for næringslivet og mørketallene er store. Resultatene fra undersøkelsen vil brukes til å lage ny og bedre politikk på området, sier statssekretæren.

Det er Vista Analyse som gjennomfører undersøkelsen for departementet.

LES OGSÅ: Effektiv inndragning av utbytte krever en helhetlig tilnærming

Powered by Labrador CMS