Bevæpnet politi voktet grenseoverganger og offentlige steder under terrortrusselen.
Bevæpnet politi voktet grenseoverganger og offentlige steder under terrortrusselen.

Blar opp for terrorsituasjonen

Regjeringen bevilger ekstra penger for å dekke kostnadene ved terrortrusselen i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen foreslår å bevilge til sammen 77,5 millioner kroner ekstra til statsbudsjettet for 2014. Pengene skal gå til å dekke kostnadene ved håndteringen av terrortrusselen i sommer, skriver Justis- og beredskapsdepartemenetet på sine nettsider.

– I forbindelse med terrortrusselen i sommer ble beredskapen hevet og tiltak ble iverksatt for å trygge Norge. Dette har jo en kostnadsside, sier finansminister Siv Jensen.

Dermed følger regjeringen opp lovnaden om å ta regningen for sommerens terrorsituasjon.

– Som vi varslet i sommer fremmer vi nå forslag om tilleggsbevilgninger slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over ordinær virksomhet, sier finansministeren.

Slik fordeles kronene

Justis- og beredskapsdepartementet får foreslått en bevilgning på 67,1 millioner kroner. 61,3 av millionene skal gå til overtid, reiseutgifter og kompenasjon for politifolk som var en del av beredskapen. 4,6 millioner kroner skal gå til PSTs ansatte, mens 1,2 millioner skal dekke ekstrakostnadene ved økt redningshelikopterberedskap.

Ellers får forsvaret 7,5 millioner kroner til personell som ble tilbakekalt fra ferie og deres tillegg.

Regjeringen skriver også at de vil dekke ekstrautgifter som kom på grunn av mange skogbranner i sommer. 10 millioner skal gå til driften av skogbrannhelikopteret som Justis- og beredskapsdepartementet har ansvaret for.

Powered by Labrador CMS