En tynn tråd: Ketil Jonassen (uten hjelm) demonstrerer rappellering på et «kurs i ordens- og utrykningstjeneste» i Bønsdalen i 1984.
En tynn tråd: Ketil Jonassen (uten hjelm) demonstrerer rappellering på et «kurs i ordens- og utrykningstjeneste» i Bønsdalen i 1984.

Operativt Jubileum

I år er det 30 år siden politiets Utrykningsenhet (UEH) ble etablert. Det skal feires med stiftelsen av en veteranforening for UEH-mannskaper.

Publisert Sist oppdatert

Jubileet skjer på Sæther gård fra 9. til 11. august, og alle gamle UEH-mannskaper er hjertelig velkomne, sier Ketil Jonassen, en av initiativtakerne.

– Vi ønsker å ta vare på det glødende engasjementet UEH-folkene har vist gjennom mange år, sier han til Politiforum.

Jonassen var i Beredskapstroppen rundt midten av 1980-tallet, og var da med som instruktør for datidens «kurs i ordens- og utrykningstjeneste» - en forløper til UEH, som altså ble etablert i 1987. UEH var 80-tallets svar på den skumle Spetnaz-trusselen, og besto av lokale politifolk som fikk spesialutdanning i skarpe disipliner. Det var disse som tok de skarpe og farlige oppdragene Beredskapstroppen aldri rakk frem til. Over hele landet.

Sammen med flere andre UEH-veteraner, tar Jonassen nå initiativ til tre dager med historisk tilbakeblikk, sosialt samvær og utveksling av historier som får krimbøkene til å blekne. Han lover mimring, action, grillmat, underholdning og UEH-konkurranser – dog justert for alder.

− Det viktigste ved samlingen er det sosiale, det å oppleve gleden av å delta sammen både i alvor og skjemt. Vi skal mimre om gamle dager og glede oss over det som er i dag, Vi skal ta vare på oss selv og ta vare på hverandre, sier Jonassen.

Det hele avsluttes med et stiftelsesmøte for Veteranforeningen UEH

Vil du være med?

Se Facebook-siden «UEH veteran», eller kontakt:


Olaf Tønnessen (telefon 905 70 993/e-post [email protected]

Tor Stein Hagen (telefon 456 04 578/e-post [email protected]

Påmeldingsfrist: 15. mai.