SKAL SLAPPE AV: Johan Fredriksen, konstituert visepolitimester i Oslo politidistrikt, får tid til å senke skuldrene i sommerferien.

Politisommer

– Tidvis er innmaten i hodet større enn kraniet, så det er godt å logge ut

Han gleder seg bestandig til å gå på jobb, men vet også at ferie gjør godt for kropp og sjel. – Man får muligheten til å se ting klarere, og de ansatte får litt fri fra sjefen, sier Johan Fredriksen, konstituert visepolitimester i Oslo politidistrikt.


I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og om hverdagen i politiet.

Dagens sommergjest:
Johan Fredriksen
Konstituert visepolitimester, Oslo politidistrikt

 

Som mangeårig stabssjef i Oslo-politiet har han håndtert alt fra 22. juli-terroren til storslått fredsprisfeiring – der 20 politidistrikt voktet det som da var verdens mektigste mann, Barack Obama.

I mai i år ble Johan Fredriksen konstituert til visepolitimester i Oslo politidistrikt, noe den erfarne politilederen kaller «en fin annerkjennelse». Og tross krevende tider i politiet, føler Fredriksen at det går i riktig retning.

LES OGSÅ: Ressursene som fremdeles ikke finnes

– Hva gjør du for å slappe av på sommeren?
– Den beste måten å slappe av på om sommeren, er å gjøre noe annet enn det man gjør til daglig. Det er nok av gjøremål, men man blir sliten på en annen måte.

– Hvor reiser du på ferie?
– Jeg har hatt to fine uker i Puerto de Mogán tidligere i år, så nå blir det familiebesøk til Finnmark og Troms – i tillegg til skauhytta på Modum.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?
– Det må være å senke skuldrene. Tidvis er innmaten i hodet større enn kraniet, så det er godt å logge ut.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?
– Det blir som å løse kryssord. Man ser ting klarere når man har fått det litt på avstand, samtidig som de ansatte får litt fri fra sjefen.

– Leser du mail fra jobben i ferien?
– Måtte Gud forby! Jeg får et fåtall telefoner, og da er det allerede gjort gode vurderinger.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?
– Jeg har bestandig gledet meg til å gå på jobb. Det er krevende tider, men jeg føler at vi sakte, men sikkert drar dette i riktig retning.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)
– Det blir litt vedhogst og små byggeprosjekter. Ellers er magen min mest kostbare og største muskel. Jeg kan fremdeles trekke den inn, men der er det både mye god mat og godt drikke.

– Du har vært stabssjef gjennom flere år. Har du én spesifikk hendelse som har gjort spesielt inntrykk?
– Jeg har levd lenge og opplevd mye, og inntrykkene er mange. Jeg var i en begravelse i Vadsø, hvor jeg ble gjenkjent av en for meg ukjent person. Han tok meg med på en grav til et offer etter 22. juli. Det var både sterkt og rørende.

– I mai i år ble du konstituert til visepolitimester. Hvordan har det vært så langt?
– Jeg sitter på det kontoret nå, og horisonten utvides daglig. Det var en fin anerkjennelse å få, men med dyktige medarbeidere i alle ledd, leveres det fortløpende gode løsninger og resultater. Med ønske om en fortsatt god sommer til dere alle ­– stå på! 

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her

Powered by Labrador CMS