Politimester i Troms politidistrikt, Ole B. Sæverud.
Politimester i Troms politidistrikt, Ole B. Sæverud.

Usikker på om han vil søke jobben på nytt

Politimesterjobben i Troms er ledig.

Publisert

Åremålet til politimester i Troms, Ole B. Sæverud, går ut om fire måneder. Stillingen er nå lyst ut på politiets nettsider.

Sæverud var blant politimesterne som allerede var i et åremål da Nærpolitireformen ble iverksatt 1. januar 2016, og som ble med over i ny distriktstruktur uten å måtte søke jobben. Endringene i Troms og Oslo var for små til at politimesterne i de to distriktene måtte søke jobben på nytt, for litt over to år siden.

Til avisa itromso.no sier Sæverud nå at han er usikker på om han ønsker å fortsette som politimester. Det er mulig han nøyer seg med sine seks år i sjefsstolen.

– Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg vil søke eller ikke. Det er en jobb som selvfølgelig påvirker hele familien, og jeg må tenke meg om før jeg eventuelt søker en ny periode. Det er mange ting som må klaffe, sier Sæverud til nettavisa.

Videre sier Sæverud at jobben er krevende, men morsom.

I utlysningsteksten på politiets nettsider, heter det at søkerne til politimesterjobben må ha mastergrad, ha bred ledererfaring og ha erfaring fra arbeid med kontinuerlig forbedring og utvikling. Det ønskes også at søkeren er en god relasjonsbygger som klarer å motivere de ansatte.

Også i Oslo politidistrikt er politimesterjobben lyst ut nå. Politimester Hans Sverre Sjøvold har søkt en annen jobb, og det er usikkert om han ønsker å fortsette.